bani

sursa foto:  stiridinbucovina.ro

Ministerul Finanţelor s-a împrumutat din nou de la bănci! Suma totală va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat

Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, luni, 623,8 milioane de lei de la bănci, urmând să atragă marți încă 75 de milioane de lei, suma totală fiind destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

 

 

 

Valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris peste 1,131 miliarde lei.

Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni.

ANAF, mesaj pentru toți românii: ‘Atenție! Persoane care solicită sume de bani în numele ANAF’

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna martie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5,2 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 720 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,920 de miliarde de lei, este cu 245 milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în februarie, de 5,675 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare