sursa foto:  cvlpress.ro

Situație tot mai agitată în Orientul Mijlociu! Ministrul israelian al Apărării: ‘Iranul își stabilește metodic o bază în Marea Roșie, cu nave de război care patrulează în sudul regiunii’

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat că Iranul îşi consolidează prezenţa militară în Marea Roşie. Acesta consideră această activitate militară a Teheranului o ameninţare pentru stabilitatea regională şi fluxurile comerciale.

 

Astăzi, putem confirma că Iranul îşi stabileşte metodic o bază în Marea Roşie, cu nave de război care patrulează în sudul regiunii”, a spus Benny Gantz în cadrul unui eveniment desfăşurat la Atena, relatează Reuters.

În ultimele luni, am identificat în zonă cea mai semnificativă prezenţă militară iraniană din ultimul deceniu”, a insistat el, prezentând imagini din satelit despre care a spus că arată patru nave militare iraniene patrulând în Marea Roşie.

Iranul a început într-adevăr în urmă cu mai mult de zece ani să-şi sporească prezenţa navală în Marea Roşie, dar afirmă că a recurs la această măsură pentru a-şi proteja tancurile petroliere în faţa pirateriei.

Înaintea unei vizite pe care preşedintele american Joe Biden o va efectua săptămâna viitoare în Orientul Mijlociu, ministrul israelian al apărării a pledat pentru consolidarea legăturilor de securitate cu statele arabe din Golf care, în cadrul unei iniţiative conduse de SUA, şi-au normalizat relaţiile cu Israelul, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare