sursa foto:  business24.ro

ŞOC pentru unul dintre cei mai bogaţi români: I-a fost pusă POPRIRE pe pensie – SCANDALUL se va tranşa în instanţă

Unul dintre cei mai bogaţi români are mari probleme cu băncile din cauza unor credite. Acestuia i-a fost pusă poprire pe pensie, iar tot scandalul se va tranşa la tribunalul. În joc este vorba despre o sumă imensă.

Cei de la CEC Bank au decis să îi pună poprire pe pensie lui Adrian Porumboiu pentru a recupera de la omul de afaceri suma de 534.298 lei. Astfel, o treime din pensia încasată de acesta se duce la bancă pentru recuperarea unui credit neachitat. Porumboiu nu s-a împăcat cu decizia și s-a adresat judecătorilor din Vaslui și din Iași cu o cerere de ridicare a popririi, dar solicitare i-a fost respinsă, conform dezvaluirea.ro.

Chiar şi aşa, fostul mare arbitru care acum câţiva ani avea o avere estimată la 180-200 milioane euro nu renunță. Acesta a depus ”contestatie la executare”.

”Această poprire este lovită de nulitate deoarece potrivit Codului Civil dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși jumătate din venitul lunar al debitorului, indiferent de natura creanțelor, iar în cazul de față același executor judecătoresc a emis la aceeași dată două adrese de înființare a popririi, în două dosare de executare diferite (103/2016 și 104/2016)”, a arătat Porumboiu, în contestația depusă la Judecătorie.

Același Porumboiu solicită să i se returneze sumele ”extrase” până acum de executor din conturile bancare și din pensie, dar pe parcursul procesului a retras această solicitare, menținându-și însă cererea de a scăpa de poprire. Datoria lui Porumboiu provine de la un credit contractat de la CEC Bank sucursala Vaslui de una din firmele lui Porumboiu, R-Agro Falciu SA și garantat chiar de omul de afaceri.

În acte se mai vorbește despre un contract de fidesiuniune semnat de Adrian Porumboiu, un contract de garanție imobiliar, precum și despre un bilet la ordin. Cu toate acestea, în 2016, CEC Bank s-a trezit că are de recuperat 534.298 lei: 522.047 lei, plus dobânzi – 4.298 lei și comisioane – 7.961 lei. Adrian Porumboiu susține că suma revendicată de bancă nu este cea corectă. Porumboiu a spus că, la un moment dat, ar fi virat către CEC Bank SA suma de 6.828.800 lei, iar în acest mod, creanța s-ar fi redus.

Vezi și În ce și-a investit banii obținuți din vânzarea caselor omul propus de Klaus Iohannis la șefia SIE – Partener de afaceri cu Mihai Tudose

Atenție, șoferi! Aceste mașini ar putea fi interzise pe drumurile din România – Proiect de lege catastrofal pentru proprietarii de astfel de autoturisme

EXCLUSIV! Ce avere are Gabriel Vlase, omul pe care Iohannis îl vrea în fruntea SIE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare