sursa foto:  bzi.ro

Șoc total! Gabriel Oprea revine în politică și candidează la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie

Fostul vicepremier și președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, revine în politică și  candidează independent pentru un loc de deputat în Capitală, la alegerile parlamentare programate în 6 decembrie.

Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti a admis candidaturile depuse pentru Camera Deputaţilor şi Senat de 18 formaţiuni politice: Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Alianţa USR PLUS, UDMR, Partidul Noua Românie, Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Naţional Ţărănesc Maniu – Mihalache, Partidul Ecologist Român, Partidul Noua Dreaptă, Partidul Naţiunea Română, Partidul Pro România, Partidul Socialist Român, Partidul România Mare, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), Partidul Social Democrat al Muncitorilor, Partidul Verde şi Partidul Mişcarea Populară.
De asemenea, Biroul Electoral a validat candidaturile la Camera Deputaților a 5 candidați independenți: Aurel Cătălin Stochiţă, Gabriel Oprea, Daniela Şerban, Valeriu Ciolan Nicolae şi Ionela Alina Geonea.
Biroul Electoral a respins trei candidaturi independente: Octavian Iulian Tiron, Sevastiţa Dumitrache şi Mihail Adrian Coteş.
Deciziile birourilor electorale de acceptare sau respingere a candidaturilor pot fi atacate în instanţă. Candidaturile rămân definitive cel târziu în 2 noiembrie.
Moartea polițistului Gigină și istoricul dosarului plimbat ani de zile între instanțe
Agentul de poliție Bogdan Gigină a murit în seara de 20 octombrie 2015. El se afla pe motocicletă și făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, Gabriel Oprea se deplasa către locuinţa sa.

Dosarul a fost trimis de DNA în mai 2018 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă s-a plimbat pe la mai multe instanţe din motive de procedură, la Judecătoria Sectorului 1 şi apoi Tribunalul Bucureşti.

Curtea de Apel București a decis în 10 iulie că rechizitoriul DNA în acest dosar este întocmit legal, astfel că poate începe judecata pe fond în cazul lui Oprea. De asemenea, poate începe judecata pe fond în cazul societății General MPM Impex SRL şi al administratorului acesteia, Petre Mazilu, pentru ucidere din culpă, conform hotnews.ro.

Citește și:

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare