sursa foto:  realitatea.net

Solicitare urgentă! Traian Băsescu a cerut o intervenție directă

Fostul președinte al României, în prezent europarlamentar PMP/PPE, Traian Băsescu, a intervenit, miercuri, în Parlamentul European, în apărarea Republicii Moldova.

Băsescu „a subliniat obligația celor două formațiuni politice, Alianța ACUM, condusă de Maia Sandu și Andrei Năstase, și Partidul Democrat, condus de Pavel Filip, care împreună ar avea o majoritate parlamentară confortabilă, să preia guvernarea în R. Moldova”.

„Strasbourg, 27.11.2019, intervenție în Parlamentul European în dezbaterea despre Parteneriatul Estic.

În Parlamentul European s-a dezbătut astăzi
Parteneriatul Estic din care fac parte Republica Moldova, Ucraina, Armenia și Georgia, care au Acorduri de Asociere cu UE, și Belarus și Azerbaidjan, care nu au.
Mi-am axat intervenția pe două țări, cele cu care avem frontieră directă: R. Moldova și Ucraina. Esența intervenției a fost, pentru Ucraina, riscul secesiunii Estului, prin Planul Steinmeier (președintele Germaniei), iar în cazul R. Moldova am subliniat obligația celor două formațiuni politice, Alianța ACUM, condusă de Maia Sandu și Andrei Năstase, și Partidul Democrat, condus de Pavel Filip, care împreună ar avea o majoritate parlamentară confortabilă, să preia guvernarea în R. Moldova. Pentru ambele țări, am solcitat sprijinul și intervenția directă a Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă și a comisarului pentru Extindere și Vecinătate.”, a informat Traian Băsescu.

Vezi și

EXCLUSIV Revoluție doar la microfon? Ultimul ordin al ministrului de Interne țintuiește Poliția sub control politic

Vești bune- Apare un nou serviciu pentru cei care dețin carduri

Lovitură pentru un lider PSD-I se cere demisia

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare