sursa foto:  stiripesurse.ro

Sorin Cîmpeanu, precizări de ultim moment: În ce condiții va rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție pentru elevi

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că ”Dacă sunt condiții care generează aglomerări, sigur că rămâne purtarea măștii de protecție” pentru elevi în curtea școlii.

Aproximativ 2,6 milioane de elevi vor merge la şcoală, cu prezenţă fizică, săptămâna viitoare, numărul acestora fiind cu aproximativ 200.000 de mai mare decât cel al elevilor care au făcut şcoală faţă în faţă săptămâna trecută. În acest context, ministrul Educaţiei afirmă că a cerut unităţilor de învăţământ să păstreze programul decalat, pentru a se evita astfel aglomeraţia din unităţile didactice.
„Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, informează news.ro.

Acesta a menţionat că, la nivel local, comitetele pentru situaţi de urgenţă pot lua decizii „în situaţii speciale” cu privire la definirea spaţiilor publice în care masca de protecţie să fie purtată în exterior.

„Dacă sunt condiţii care generează aglomerări, sigur că rămâne purtarea măştii de protecţie”, a adăugat ministrul.
Acesta a subliniat importanţa respectării regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în unităţile didactice.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare