sursa foto:  facebook

Super vești pentru acești români care au fost afectați de pandemie! Vor primi mii de euro

Executivul UE a acceptat schema de ajutor lansată de Guvernul României pentru sprijinirea companiilor active în sectorul cultural independent din Bucureşti, afectate de restricțiile impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor în valoare de 610.000 euro (aproximativ trei milioane de lei) lansată de autorităţile române pentru sprijinirea companiilor active în sectorul cultural independent din Bucureşti, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19, potrivit unul comunicat de presă de luni al forului european.

Această schemă destinată sectorului cultural va lua forma unor granturi directe și a fost aprobată în conformitate cu prevederie Cadrului temporar privind ajutorul de stat.

Comisia precizează că scopul schemei este de a atenua lipsa lichidităţilor cu care se confruntă beneficiarii ca urmare a restricțiilor pe care Guvernul României a trebuie să le implementeze pentru a limia răspândirea noului coronavirus.

Asfel, sprijinul public va acoperi anumite costuri pe care le-au avut beneficiarii în perioada august – decembrie 2020:

  • cheltuieli de chirie pentru sediul central / biroul operaţional, până la o sumă maximă de 4.020 euro (20.000 lei) pe lună;
  • cheltuieli cu utilităţile (căldură, electricitate, apă, canalizare, deşeuri, gaze naturale);
  • salarii şi contribuţii pentru maximum trei angajaţi, plafonate la salariul minim lunar pe economie.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat. În mod particulat, sprijinul nu va depăşi 1,8 milioane de euro per beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021.

Comisia a conchis că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările serioase în economia unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFEU) şi condiţiile ce dse regăsescu în Cadrul temporar. Prin urmare, Comisia a aprobat măsura conform normelor UE privind ajutoarele de stat, informează gândul.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare