sursa foto:  rtv.net

Surpriză de proporții! Cine se va ocupa de plângerea penală împotriva Vioricăi Dăncilă! Rolul lui Horodniceanu

Se joacă tare! După ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a propus pe Felix Bănilă pentru preluarea funcției de procuror șef al DIICOT, procurorul genereal al României, Augustin Lazăr i-a prelungit mandatul lui Daniel Horodniceanu cu încă 6 luni. De ce? Ei bine, se pare că tocmai datorită plângerii penale pe care Ludovic Orban a depus-o împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Aceasta a fost transferată de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) chiar la DIICOT. Așadar un procuror specializat pe problema terorismului va instrumenta dosarul. Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a vorbit la România TV despre acest caz care a atras atenția opiniei publice din România, dar nu a oferit foarte multe detalii. „Am văzut plângerea. Nu pot să vă dau detalii din ea. Din câte ştiu eu, nu au mai fost astfel de acuzaţii cercetate de DIICOT. A ajuns la acest procuror pentru că acolo a fost repartizată”, a spus Horodniceanu.

Despre Daniel Horodniceanu se spune că ar avea un dosar greu, care s-ar afla în sertarele DNA. El și-ar fi dorit să renunțe la funcția de șef al DIICOT, dar nu ar fi fost lăsat, așa că nu a avut de ales decât să joace jocul până la capăt. Surse au dezvăluit pentru bugetul.ro că s-ar încerca o strategie de PR și cu Horodniceanu, similară cu cea aplicată pentru Kovesi, pentru ca acesta să crească mai mult ca imagine și să aibă susținere publică masivă în momentul în care se va cere din nou înlocuirea lui.

Citește și…

De ce i-a făcut de fapt Ludovic Orban plângere penală Vioricăi Dăncilă – planul din spatele ușilor închise! Ce va urma pentru cariera lui politică

EXCLUSIV! Gheorghe Piperea șterge pe jos cu Cozmin Gușă: un KGB-ist ratat! Declarații tari și despre Coldea

Anunț important pentru firmele fără casă de marcat digitală: Ce Ordonanță ar pregăti Executivul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare