sursa foto:  stiripesurse.ro

Surse PSD ar vrea să blocheze legea privind eliminarea pensiilor speciale

Informații de ultimă oră! Aleșii Partidului Social Democrat ar vrea să blocheze proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, care va fi discutat, miercuri, în Parlament, informează Digi24.

Proiectul depus de PNL şi USR pentru abrogarea pensiilor speciale a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, sub rezerva primirii raportului.

Propunerea legislativă prevede eliminarea tuturor pensiilor speciale, mai puţin două categorii: militari şi magistraţi.

„Proiectul de lege pe care l-am depus prevede eliminarea tuturor pensiilor speciale, mai puţin pentru două categorii, pentru care considerăm că excepţiile sunt justificabile: pentru militari – pentru că toate ţările NATO au această excepţie, dar şi acolo am prevăzut plafonarea pensiilor speciale la nivelul ultimului salariu în plată, şi, de asemenea, pentru magistraţi – unde Comisia de la Veneţia recomandă un tratament special şi am propus plafonarea pensiilor speciale la ultimul salariu, tocmai ca să nu mai avem situaţii de pensii speciale de 30 – 40.000 de lei”, a declarat deputatul Claudiu Năsui, la momentul depunerii proiectului, în octombrie 2017.

Vezi și

Lovitură dură! Guvernul Orban taie ajutoarele copiilor cu handicap

Când vine de la UE, ‘ordinul’ nu se discută! Guvernul Orban calcă pe urmele ‘PSDragnea/Dăncilă’

Răsturnare de situație! Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința schimbării legii (surse)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare