sursa foto:  timponline.ro

Răsturnare de situație! Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința schimbării legii (surse)

Lovitură de teatru! Surse politice au dezvăluit că Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința uneia dintre cele mai importante legi.

Guvernul Orban e presat de partenerii din Parlament să ia o decizie cât mai rapidă pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. În schimb, aleşii PNL au transmis că nu vor schimbarea legii electorale, pentru că vor securizarea mandatului lor, informează Adevărul.

În aceste zile, Guvernul Orban trebuie să dea un răspuns cu privire la revenirea alegerii primarilor în două tururi.Liberalii au căutat să evite cât mai mult această temă, deşi în perioada de opoziţie au susţinut tare că vor schimbarea legii electorale.

Conform sursei citate, PNL nu vrea să audă de subiectul revenirii la alegerea primarilor în două tururi prin ordonanţă de urgenţă, nici prin asumarea răspunderii de către Guvern a acestei iniţiative legislative.

La îndemâna liberalilor mai rămâne doar soluţia adoptării în Parlament a unui proiect al USR care prevede schimbarea legii electorale de alegere a aleşilor locali. Proiectul a fost respins de Comisia de administraţie şi va ajunge în această săptămână în plenul Camerei Deputaţilor, pentru votul final. Însă aici apare o problemă. PNL şi partenerii săi din Parlament nu reuşesc să strângă voturile necesare pentru a trece proiectul, ei neavând susţinerea Pro România.

Vezi și

Omul dat afară, de la conducerea MAI, de Marcel Vela încasează o pensie impresionantă

Au destructurat Poliția Locală! Primarul a dat ordin de desființare

Scrisoare deschisă către Ludovic Orban: I se cere decapitarea omului de-abia instalat în funcție

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare