sursa foto:  digi24.ro

Scrisoare deschisă către Ludovic Orban: I se cere decapitarea omului de-abia instalat în funcție

Recent, după ancheta publicată de Bugetul.ro, premierul Ludovic Orban l-a demis pe președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu.

Vezi și EXCLUSIV S-a început destructurarea ‘pe ascuns’ a unei instituții de forță! Mutare ‘în mare liniște’, fără acordul Guvernului Orban?

Ulterior, premierul Orban instalat-o pe Mihaela Irina Ionescu la șefia ANPC, aceasta urmând să asigure interimatul până la numirea unui nou președinte. Bugetul.ro a descoperit că Ionescu a fost prinsă de Curtea de Conturi că a folosit bani publici în scop personal.

Vezi și EXCLUSIV Din lac în puț! Ludovic Orban a făcut-o lată! Ultima numită, prinsă cu ilegalități! Ar avea dosar penal

Acum, după dezvăluirea făcută de redacția noastră, asociațiile de consumatori îi solicită, printr-o scrisoare deschisă, lui Ludovic Orban să o înlocuiască neîntârziat pe Mihaela Irina Ionescu de la conducerea Protecției Consumatorului.

Vă redăm integral solicitarea făcut prim-ministrului Ludovic Orban:

„Scrisoare deschisa adresata Primului Ministru de asociatiile de consumatori

Mai multe asociatii active si profund implicate in sustinerea drepturilor si intereselor consumatorilor i-au adresat o scrisoare deschisa Primului Ministru Ludovic Orban.

STIMATE DOMNULE PRIM-MINISTRU,

Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF), Asociatia pentru Apararea Drepturilor si Intereselor Consumatorilor (APCONS) si Asociatia CREDERE pentru Informarea, Consilierea si Educarea Consumatorilor in calitate de asociatii active si profund implicate in sustinerea drepturilor si intereselor consumatorilor din Romania, va solicita sa dispuneti neintarziat inlocuirea dnei Mihaela Irina Ionescu de la conducerea interimara a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Consideram ca o persoana care a folosit banii publici ai institutiei in scop personal, asa cum reiese dintr-un raport de audit financiar al Curtii de Conturi facut public in presa de curand, nu ar mai trebui sa ocupe nicio zi respectiva functie publica, daramite sa fie numita la conducerea acesteia, fie si interimar.

De asemenea, domnule Prim-Ministru, va solicitam ca inainte de a nominaliza pe cineva pentru postul de Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, care in opinia noastra ar trebui in mod obligatoriu sa fie o persoana care detine o vasta experienta in materia Protectiei Consumatorilor, sa va consultati cu reprezentantii societatii civile care sustin drepturile si interesele consumatorilor din Romania.

Am apreciat deschiderea dumneavoastra de a va intalni cu principalii stakeholderi, pentru a le afla punctele de vedere la preluarea guvernarii si pentru a vedea care sunt prioritatile lor in perioada urmatoare.

In calitate de stakeholder important in societate, va solicitam sa aveti o intalnire si cu asociatiile de consumatori, care reprezinta exact acea parte a societatii pe care s-a bazat si se bazeaza in continuare cresterea economica a Romaniei – consumatorii.

Va multumim anticipat pentru deschidere si va asiguram de intreaga noastra stima si pretuire!

Alin Iacob, presedinte AURSF

Vasile Cazan, presedinte APCONS

Dorinel Tanase, presedinte Credere

Bucuresti, 29.11.2019”.

Vezi și

Proiectul a fost adoptat- Cine sunt cei care vor primi bani în plus pe langă pensie

EXCLUSIV Cazul Caracal, rezolvat pe repede-înainte?! Altfel, Dincă ar trebui repus în libertate în ianuari

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare