sursa foto:  Observator.tv

EXCLUSIV Cazul Caracal, rezolvat pe repede-înainte?! Altfel, Dincă ar trebui repus în libertate în ianuarie

Procurorul-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Giorgiana Hossu, a anunțat, miercuri, că dosarul „Caracal” va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

Șefa DIICOT a omis, însă, să precizeze că, dacă dosarul nu va fi rezolvat până la finele acestui an, Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat în luna ianuarie. Practic, procurorii DIICOT sunt obligați să finalizeze dosarul lui Dincă, cât mai repede, pentru ca acesta să nu fie pus în libertate.

Motivul? Conform legii, o persoană nu poate să stea în arest preventiv mai mult de 180 de zile.

Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”, spune legea.

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv la 27 iulie 2019. La finalul lunii decembrie, Dincă va avea 158 de zile de arest preventiv. 

Ipotetic vorbind, miercuri, 22 ianuarie 2020, Gheorghe Dincă ar bifa cele 180 de zile de arest preventiv, iar în ziua următoare ar trebui să fie eliberat, dacă dosarul nu va ajunge până atunci în instanță.

Vezi și Se cutremură cazul Caracal: ’11 persoane au violat-o pe fata asta’

Gheorghe Dincă și-a turnat un complice

Giorgiana Hossu a anunțat, miercuri, că DIICOT a reținut un complice de-al lui Dincă, care a violat-o pe Luiza Melencu. Este vorba despre Ștefan Risipiceanu.

Bugetul.ro a contactat telefonic Biroul de Informare și Relații Publice al DIICOT, pentru a ne lămuri în privința probelor care au stat la baza reținerii bărbatului de 46 de ani, dacă și-a mărturisit fapta sau nu, având în vedere că, până la această oră, nu a fost găsită Luiza sau, dacă e cazul, cadavrul acesteia.

Cei de la DIICOT ne-au redirecționat către declarația Giorgianei Hossu, precizându-ne că trebuie să așteptăm următorul comunicat de presă legat de acest caz, pentru a ne edifica.

Hossu a declarat că DIICOT are probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de Risipiceanu.

Așadar, luându-ne după cele declarate de Giorgiana Hossu, dacă Risipiceanu nu a recunoscut fapta, așa cum susține avocatul său, înseamnă că acesta a fost turnat de Gheorghe Dincă.

„Cu puțin timp în urmă, procurorii DIICOT – Structura Centrală au reţinut un inculpat acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul menţionat, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta.
În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul DINCĂ GHEORGHE a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA, ce aştepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism.
Precizez că inculpatul făcea parte din anturajul inculpatului DINCĂ GHEORGHE şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie.
La explicațiile oferite de către inculpatul DINCĂ GHEORGHE în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu MELENCU MIHAELA LUIZA.
În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul DINCĂ GHEORGHE a fost de acord.
Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul DINCĂ GHEORGHE, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate.
Doresc să precizez faptul că, bărbatul reţinut astăzi, autor al infracțiunii de viol în formă agravată, este o persoana fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil.
Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.
Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculațiile şi anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.
De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracţiunilor reținute deja în sarcina inculpatului DINCĂ GHEORGHE.
Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de GHEORGHE DINCĂ.
Inculpatul va fi prezentat instanței de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia”, a declarat Hossu.

Risipiceanu a fost arestat preventiv azi, pentru 30 de zile, conform unei decizii a magistraților de la Tribunalul București.

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv în luna iulie, după ce a declarat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Vezi și EXCLUSIV Revoluție doar la microfon? Ultimul ordin al ministrului de Interne țintuiește Poliția sub control politic

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare