sursa foto:  digi24.ro

EXCLUSIV Din lac în puț! Ludovic Orban a făcut-o lată! Ultima numită, prinsă cu ilegalități! Ar avea dosar penal

Dezvăluire Bugetul.ro.Premierul Ludovic Orban a comis-o! În încercarea sa de a face curățenie la șefia unei instituții-cheie, prim-ministrul Orban a făcut o înlocuire controversată.

Astăzi, Ludovic Orban l-a demis pe președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu, la o săptămână de la ancheta publicată de Bugetul.ro.

Vezi și EXCLUSIV S-a început destructurarea ‘pe ascuns’ a unei instituții de forță! Mutare ‘în mare liniște’, fără acordul Guvernului Orban?

Până la numirea unui nou președinte al ANPC, interimatul va fi asigurat de Irina Mihaela Ionescu, secretarul general al instituției, conform decizie lui Ludovic Orban, publicate azi în Monitorul Oficial.

Surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că noul președinte interimar al ANPC a fost prins de Curtea de Conturi cu ilegalități.

Mai mult, conform surselor noastre, pe numele Irinei Mihaela Ionescu s-ar fi  deschis și un dosar penal, după raportul Curții de Conturi, iar acesta s-ar afla pe masa procurorilor.

De altfel, noua șefă interimară de la ANPC a intrat recent în colimatorul presei. Secretarul general al ANPC, Mihaela Ionescu, a cerut 44.571 lei, adică în jur de 10.000 euro, pentru a pleca în Singapore. Motivul oficial: efectuarea unui curs pentru înalți funcționari publici, a dezvăluit, în luna octombrie, Newsweek.ro.

Conform unui raport de audit financiar al Curții de Conturi, cheltuirea banilor s-a făcut „fără bază legală, generată de deplasarea secretarului general al ANPC în Singapore, în vederea efectuării unui curs care nu corespunde priorităților în domeniul organizării și derulării programelor de formare destinate înalților funcționari publici“.

Pagubă de 18.000 de euro adusă statului român

Mai mult, tot pe banii românilor , Mihaela Ionescu s-a plimbat și prin țară și a pus Protecția Consumatorilor să-i plătească carburantul, în valoare de 18.400 lei.

În total, paguba adusă statului este de aproximativ 18.000 euro.

Obligată să restituie integral suma cheltuită ILEGAL

Ulterior, Curtea de Conturi i-a solicitat Mihaelei Ionescu să restituie integral suma cheltuită ilegal, la care s-au adăugat dobânzi și penalități de întârziere de 9.766 lei.

„Suma stabilită (…) se reține în rate lunare din drepturile salariale care se cuvin doamnei Mihaela Irina Ionescu, ratele neputând fi mai mari de o treime din salariul net lunar, fără a putea depăși, împreună cu celelalte rețineri pe care le-ar avea aceasta, jumătate din salariul respectiv“, a precizat Curtea de Conturi, conform Newsweek.ro.

Mihaela Irina Ionescu este fosta soție a lui Cazemir Ionescu, unul dintre cei mai controversați membri ai Colegiului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și inculpat în dosarul „Mineriadei“.

Vezi șiEXCLUSIV Cazul Caracal, rezolvat pe repede-înainte?! Altfel, Dincă ar trebui repus în libertate în ianuarie

Se cutremură cazul Caracal: ’11 persoane au violat-o pe fata asta’

EXCLUSIV Revoluție doar la microfon? Ultimul ordin al ministrului de Interne țintuiește Poliția sub control politic

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare