sursa foto:  bzi.ro

Theodor Stolojan: ‘Prețurile actuale la energie, care după toate prognozele vor dura mai mult timp, vorbim de ani, trebuie lăsate să se propage în întreaga economie’

Fostul premier al României, Theodor Stolojan, a vorbit despre actuala situație economică a României.

 

În ceea ce privește indicele ROBOR, Stolojan a explicat că „Banca Națională, ca bancă centrală, are obligația de a spune companiilor și cetățenilor către ce se îndreaptă”.

„Astfel, pe baza informațiilor pe care le are a ajuns la concluzia că trebuie să majoreze dobânda, ca să tempereze nu prețul de 100 de dolari, să zicem, la țiței, ci efectul pe care acest preț îl declanșează în economie, în valuri. Sarcina băncii centrale este să tempereze aceste așteptări inflaționiste atât ale companiilor, cât și ale oamenilor”, a mai spus Stolojan.

Fostul premier a fost întrebat și care ar fi măsurile pe care le-ar lua dacă ar fi, în prezent, la guvernare.

„Prețurile la energie trebuie lăsate să se propage în întreaga economie”

„Prețurile actuale la energie, care după toate prognozele vor dura mai mult timp, vorbim de ani, trebuie lăsate să se propage în întreaga economie. De exemplu, în loc să cheltuiți fondurile europene, puneți mâna și fiecare gospodărie să aibă panouri fotovoltaice și pentru încălzit apa. Trebuie revăzut sistemul de alocare a resurselor în România. Sistemul este în suferință”, a conchis Theodor Stolojan, conform euronews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare