sursa foto:  dcnews.ro

Traian Băsescu ‘îi duce dorul’ lui Raed Arafat: ‘De la destituirea lui Voiculescu, Arafat tace. L-am mai văzut zilele trecute că facea chiftele’

Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu susține că ”Din punct de vedere al comunicării, cea mai mare victorie a fost ca l-au scos pe Arafat”. El afirmă că în decizia multor români de a accepta să se vaccineze anti-Covid a cântărit foarte mult discursul Patriarhului Daniel din noaptea de Paşti şi consideră că autorităţile au greşit în 2020, atunci când au intrat în conflict cu Biserica Ortodoxă Română.

„În mod normal se apropie vremea să se reducă restricțiile. Nu se vor reduce total, evident, dar se apropie sezonul de vară și multe state europene sunt dependente de turism, deci au nevoie să relaxeze condițiile de intrare.

Deci măsurile se relaxează, chiar dacă, dacă mă întrebați pe mine, puțin cam prematur, pandemia nu este înfrântă. Dar nevoile economice și sociale impun aceste măsuri. Legat de relaxarea de la 1 iunie, este clar că și guvernul României s-a adaptat la nevoile economice. Industria HoReCa este una importantă, atât prin numărul de angajați, cât și prin veniturile aduse la PIB.

Campania de vaccinare a fost un insucces cât timp a fost foarte rigidă și tinde să devină un succes când vaccinarea se poate face aproape la liber. După parerea mea va fi un succes, guvernul își va atinge obiectivul de la 1 iunie, cu aproape 5 milioane de romani vaccinați și pe cel de la 1 septembrie, cu aproape 8-9 milioane.

Traian Băsescu: „Cea mai mare victorie pe partea de comunicare a fost scoaterea lui Raed Arafat”

Mesajul Patriarhului a fost foarte important, în mod deosebit pentru mediul rural. Si uitați-vă ce aflux este în biserici, ca și cum nu ar fi pandemie. Un aflux care nu a fost anul trecut, când guvernul a greșit și a intrat în conflict cu biserica. Amintiți-vă cum s-au respectat regulile pe Dealul Patriarhiei de Paști. Biserica a demonstrat că stie să respecte regulile.

Din punct de vedere al comunicării, cea mai mare victorie a fost că l-au scos pe Arafat. De la destituirea lui Voiculescu, Arafat tace. L-am mai văzut zilele trecute că facea chiftele.

Cîțu, așa cu masca pe figură și vorbind repede, își face treaba. Dă termene, dă speranță. Cred că ar trebui făcut un telefon verde invers, cu operatori de la instituții care să sune la cetățeni care nu au venit la vaccinare, pentru că cei mai mulți nu vin din cauza aglomerației. Și discuții cu directorii marilor companii, Ford, Dacia, Oltchim, să încerce să-și convingă salariații să meargă să se vaccineze, spre binele lor. Eu sunt un adept al vaccinării.

Tipul de mituire nu trebuie utilizat. E un tip de mituire inventat de partide care s-a dovedit a fi nedemocratic. Nu e în regulă și este discriminatoriu față de persoanele care nu optează pentru vaccinare, ei de ce nu ar avea dreptul la un tichet de masă? În momentul de față sunt câteva milioane de oameni vaccinați cărora nu li s-a întâmplat nimic și sunt deja un exemplu pentru ceilalți. Deci povestea cu toxicitatea vaccinului o poate vedea fiecare pe vecinii și colegii lor care s-au vaccinat”, a spus Traian Băsescu la România TV, informează româniatv.net

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare