sursa foto:  InquamPhotos-Octav-Ganea

Traian Berbeacenu, anunț de ultimă oră! Decizia cu privire la carantinarea Capitalei

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu,a anunțat după o întâlnirea cu reprezentanţii marilor magazine şi hipermarketuri în Bucureşti că, în acest moment, Capitala nu va intra în carantină.
Berbeceanu a precizat însă în următoarele săptămâni se vor intensifica controalele pentru a se asigura respectarea regulilor în vederea limitării răspâdirii COVID-19 la nivelul Capitalei.
„Nu este nevoie de carantinarea Capitalei. O decizie de carantinare se ia în funcţie de mai mulţi indicatori, la acest moment nu suntem în situaţia în care să discutăm de această măsură. Din analizeze specialistilor  INSP,  în acest moment nu este cazul sa luam alte masuri la nivelul Capitalei”, a spus Traian Berbeceanu, care a precizat însă că în următoarele săptămâni „vom intensifica controalele”.

Întrebat dacă ia în calcul prelungirea programelor magazinelor până la ora 23, pentru a evita aglomeraţiile în magazine în prag de Crăciun, prefectul Capitalei a spu că la întâlnirea cu reprezentanţii marilor magazine s-a adus în discuţie acest aspect, dar că el le-a cerut acestora să facă astfel de solicitări Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru că progamul magazinelor este restricţionat prin OUG.

Berbeceanu a mai spus că la întâlnirea de la Primăria Capitalei s-a stabilit ca paznicii marilor magazine să permită accesul clienţilor „astfel încat sa nu se creeze aglomerari, sa nu fie foarte multi oameni în interior”.

Prefectul Capitalei a explicat că în prezent din calculele specialiştilor în Bucureşti „suntem intr-o zona de platou de 1.700 – 1.800 de cazuri pe zi”, iar „o eventuala carantinare se ia in funcţie de mai multi indicatori, dar nu este cazul acum”.

Vezi și:

Anul 2021 vine cu vești proaste! Mii de români vor scoate mai mulți bani din buzunar

Operațiune demarată de Guvernul PNL: ‘Cotețele de găini’ ce vor fi instalate în spitale!

Vești importante pentru toți românii: Anul 2021 vine cu noi scumpiri la curentul electric

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare