sursa foto:  pexesl.com

Turiștii vor scoate mai mulți bani din buzunar! Un celebru oraș spaniol propune introducerea unei taxe pentru vizitatori

Primarul unui celebru oraș din Spania plănuiește introducerea unei noi taxe de intrare. Noua taxă va ține sub control numărul mare de vizitatori

Cei care plănuiesc să viziteze orașul Sevilla ar trebui să țină cont că, în curând, primăria ar putea impune o nouă taxă  de intrare pentru a vedea emblematica piață „Plaza de Espana”, potrivit anunțului primarului José Luis Sanz.

Primarul plănuiește taxarea turiștilor

Primăria locală a orașului Sevilla a anunțat introducerea taxei ca parte a planurilor sale mai largi de a ține sub control numărul mare de vizitatori, relatează Reuters.

„Plănuim să închidem Plaza de Espana și să taxăm turiștii pentru a finanța conservarea și a asigura siguranța ei”, a anunțat primarul Jose Luis Sanz într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare „X”, fosta Twitter, alături de o înregistrare video care arată câteva pavaje lipsă și fațade deteriorate.

Citește și: Schimbare majoră pentru turiștii din Veneția. Ce taxă specială vor trebui să achite

 

Ce spun locuitorii Sevillei despre taxa propusă de primărie

Cu toate că primarul José Luis Sanz.a precizat în mesajul său de pe „X” (fosta Twitter) că „Plaza de Espana” va rămâne deschisă gratuit pentru localnici, localnicii au criticat planul,  printre aceștia numărându-se inclusiv rezidenți ai Sevillei. Mulți însă sunt de părere că planul primăriei nu este suficient de îndrăzneț.

„O taxă pe turism pentru TOȚI vizitatorii provoacă mai puține dezbateri și generează venituri mai mari. Ascultați poporul, nu hotelierii”, a scris un utilizator al „X”.

„Ceea ce vor oamenii de la tine este o taxă turistică și o reglementare generală a turismului în masă care ne distruge orașul”, i-a transmis primarului un alt utilizator.

Sevilla este al treilea cel mai vizitat oraș din Spania

Populația Sevillei este de 700.000 de locuitori. Anual orașul este vizitat de peste 3 milioane de vizitatori, devenind astfel  al treilea cel mai vizitat oraș din Spania, care la rândul ei este una dintre cele mai populare țări din lume în rândul turiștilor.

Turismul generează 13% din PIB-ul Spaniei dar, la fel ca în alte țări europene, turismul în masă a început să provoace resentimente din partea localnicilor, care acuză degradarea obiectivelor din cauza numărului mare de vizitatori și creșterea vertiginoasă a prețurilor chiriilor și locuințelor, potrivit mediafax.ro

Nouă taxă în Veneția

Începând cu luna aprilie și în Veneția turiștii vor fi obligați să plătească o taxă dacă  își doresc să viziteze orașul. Măsura a fost dezbătută  de ani de zile de autoritățile locale, însă a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, când turismul a intrat în blocaj.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare