sursa foto:  livearad.ro

Uluitor! Un nou afront adus românilor de liderii politici maghiari din România!

Liderii politici maghiari din județul Covasna au refuzat invitațiile de a participa la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, venite din partea reprezentanților comunității române.

Șeful UDMR Covasna, Tamas Sandor, care este și președintele Consiliului Județean, și președintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, au anunțat că nu vor participa la festivitățile ce vor avea loc de 1 Decembrie, informează stirilekanald.ro.

Terza Jozsef i-a dat un răspuns revoltător consilierului PNL Ion Deaconu, când acesta din urmă l-a invitat de 1 Decembrie la Sfântu Gheorghe, invocând campania „Invită-ți un prieten de etnie maghiară să sărbătorim împreună Ziua Națională”.

„Pentru mine Ziua Națională este zi de doliu, nu pot accepta (…), dar oricând altădată ne putem întâlni la o cafea, la o șampanie, a spus Kulcsar Terza Jozsef.

Invitat de consiliera PSD Florentina Teacă, Tamas Sandor a refuzat-o într-un mod mai delicat, precizând că dacă ar începe să vorbească la ceremonia de 1 Decembrie, ar spune lucruri pe care românii nu ar vrea să le audă.

„Am mai fost invitat și în alți ani, dar dacă vin vorbesc, iar dacă vorbesc o să spun ceva ce cred că mulți nu ar vrea să audă (…) Dar, nu mai mult decât ce s-a promis în 1918, citind de acolo și, bineînțeles, aducând în prezent acele doleanțe ale noastre promise acum aproape o sută de ani (…) Noi respectăm ziua națională (…) dar așteptăm din partea majorității să înțeleagă că pentru noi nu e o zi de sărbătoare. Asta nu înseamnă că nu vă respectăm, dar încercați să înțelegeți această sensibilitate”, a afirmat Sandor.

Potrivit sursei citate, aceste discuții au avut loc în ședința Consiliului Județean Covasna, acolo unde pentru organizarea festivităților dedicate Zilei Naționale a României s-au alocat 25.000 de lei.

Vezi și Cât de bogată este de fapt Clotilde Armand

Uluitor! Ce conțin de fapt micii din comerț și care marcă are cea mai multă carne

Mogulul Adrian Sârbu șterge pe jos cu Klaus Iohannis și Dacian Cioloș

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare