sursa foto:  Facebook

Un doctor în științe medicale, despre varianta Omicron: ‘Nu este nevoie nici de vaccin și nici de panică’

Dr. Cristian Socolov, doctor în științe medicale, a vorbit despre noua tulpină sud-africană a coronavirusului, Omicron.

Potrivit lui Cristian Socolov, noua variantă Omicron pare mult mai slabă decât celelalte și se tratează foarte ușor la domiciliu.

Mai mult, dr. Socolov precizează că „nu este nevoie de vaccin și nici de panică”.

Pare mult mai slabă această variantă și răspunde la tratament clasic, specific pentru boli virale respiratorii de sezon, deci nu este nevoie nici de vaccin și nici de panică”, a afirmat, pentru Național, dr. Cristian Socolov.

Potrivit prof.univ. Simona Ruță, șefa disciplinei de Virusologie de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, există un răspuns imun celular care este activ și este puțin afectat de toate mutațiile care sunt prezente în variante.

Deocamdată, cazurile care au fost identificate sunt, în mare parte, cu simptomatologie blândă, și cazurile la persoane nevaccinate, și cazurile la persoane vaccinate. Multe dintre acestea din urmă au fost asimptomatice. Ce este frapant la această variantă Omicron este divergența față de celelalte tulpini pe care le-am văzut până acum. Este o variantă care a făcut un salt genomic extraordinar de mare și așa ceva nu se poate întâmpla dintr-odată”, a declarat prof. univ. Simona Ruță.

Vezi și

Cine a deschis parada militară de Ziua Națională a României

EXCLUSIV Rareș Bogdan: ‘Cine promovează asemenea aberații vrea să reușească ceea ce nici comuniștii nu au îndrăznit’

Solicitare urgentă către ministrul Alexandru Rafila: ‘Și noi am fost în linia întâi, şi noi am luptat cu pandemia alături de medici’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare