sursa foto:  defenseromania.ro

Un expert militar rus, răspuns pentru creșterea semnificativă a trupelor SUA în Europa: ‘Rusia trebuie să demonstreze că este capabilă să creeze o amenințare pentru însăși existența țărilor Alianței’

După ce Joe Biden, președintele SUA, a anunțat o creștere a trupelor americane în Europa, inclusiv în România, un expert militar rus crede că Federația Rusă ar trebui să desfășoare „arme nucleare tactice”.

Ilya Kramnik, expert militar, a afirmat, pentru cotidianul Vzglyad, că drept răspuns „la întărirea trupelor americane în Europa, Rusia trebuie să demonstreze că este capabilă să creeze o amenințare pentru însăși existența țărilor Alianței”.

Odată cu creșterea forțelor americane în Europa, amenințarea imediată la adresa teritoriului noastru sau a trupelor Forțelor Armate ruse care participă la operațiunea militară specială din Ucraina nu va crește, întrucât NATO încearcă să evite escaladarea. Deci, în mod ideal, NATO se va limita doar la dislocarea de arme în Europa. De regulă, retorica SUA și NATO merge mai departe decât intențiile reale”, a declarat Ilya Kramnik, expert la Consiliul pentru Afaceri Internaționale din Rusia, cercetător la IMEMO RAN și analist militar, conform defenseromania.ro.

„Însă, implicarea într-o coliziune frontală cu NATO este o idee nepromițătoare, deoarece Alianța este încă mai mare. În același timp, răspunsul simetric nu este o opțiune. În caz contrar, ne vom împovăra economia în mod nerezonabil, din cauza cursei de întărire a forțelor și armamentelor. Acest lucru ar trebui evitat”, a mai spus analistul rus.

Conform sursei citate, Kramnik este sigur că Rusia trebuie să caute căi asimetrice pentru a-și asigura propria securitate, evitând abordarea unui conflict nuclear. „Cu toate acestea, cel mai eficient răspuns va fi desfășurarea de arme nucleare tactice, de exemplu complexe Iskander, precum și de avioane de luptă în zonele de interes pentru noi. În plus, apărarea antiaeriană poate și ar trebui să fie consolidată, deoarece puterea aeriană este un element fundamental al operațiunilor combinate ale NATO. Prin urmare, Alianța va înțelege că o posibilă întrerupere a atacului aerian pe teritoriul Rusiei va determina NATO să anuleze operațiunile la sol. În general, trebuie să arătăm capacitatea de a crea o amenințare la adresa însăși a existenței țărilor Alianței”, a precizat el.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare