sursa foto:   REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Un lider politic cere desființarea pensiilor speciale: ‘Atât Ciolacu, cât și Alina Gorghiu, care este președinte interimar la Senat, țin acest proiect de lege în sertar și refuză să îl introducă în dezbaterea Parlamentului’

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a cerut, luni, dezbaterea proiectului de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, acuzându-i pe liderii celor două camere ale Legislativului că ţin acest proiect „în sertar”.

„Somăm conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului să convoace şedinţa Birourilor Permanente reunite pentru a da drumul la proiectul de lege pe care l-am depus pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Am depus acest proiect de lege încă din iunie. Pe toată perioada vacanţei parlamentare, toţi foştii parlamentari care se află la pensie au beneficiat de pensie specială. În continuare, atât Ciolacu, cât şi Alina Gorghiu, care este preşedinte interimar la Senat, ţin acest proiect de lege în sertar şi refuză să îl introducă în dezbaterea Parlamentului. Ei trebuie să transmită proiectul de lege către Comisia de statut, care trebuie să întocmească raport. Şi după ce Comisia de statut întocmeşte raport, trebuie dezbătut în plen”, a spus Orban, într-o declaraţie acordată presei la finalul Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

El a reamintit că a fost deja votată o lege care prevede desfiinţarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor, dar proiectul respectiv a fost declarat neconstituţional de către CCR.

„Deja a existat o dată actul de voinţă, s-a votat în unanimitate desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor în februarie 2021, când eram preşedintele Camerei. Dacă într-adevăr au voinţa politică de a desfiinţa aceste pensii parlamentare, îi somez să îşi facă datoria, să convoace birourile permanente reunite şi să introducă pe ordinea de zi acest proiect de lege, să sesizeze Comisia de statut şi imediat după finalizarea termenului de raport să intre în dezbaterea plenului celor două Camere”, a mai spus Orban, informează agerpres.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare