sursa foto:  stiripesurse.ro

Un miner îi râspunde lui Florin Cîțu: ‘Doar dacă ne-ați împușca!’

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că îi înțelege pe mineri, însă, în mandatul său, nu va fi nicio mineriadă, așa cum s-a întâmplat în anii ’90.

Un miner din Valea Jiului, pe nume Marius Miron, îi răspunde prim-ministrului.

Marius Miron îl anunță pe Florin Cîțu că, dacă s-ar uni toți românii împotriva sa, nu numai minerii, nu ar avea nicio șansă.

„Domnule Cîţu, ştiţi care e treaba. Noi dacă ne-am uni toţi, nu numai minerii, toată ţara asta, nu aţi avea nicio putere înaintea noastră, doar dacă ne-aţi împuşca. Nicio putere! Dacă ne-am uni toţi şi dacă am fi uniţi şi dacă România sărea acum în stradă şi cu noi şi cu toţi care au protestat zilele acestea, vă spun domnule Cîţu, că nu puteţi să ne faceţi nimic dacă venim la Bucureşti, cu toată Jandarmeria şi cu toată Poliţia. Nu numai noi minerii, toată ţara dacă ne-am uni. Dar din păcate, aşa e naţia noastră, fricoasă. Nu ne mai putem uni.

(…) Eu ca şi miner, cu o vechime de 13 de ani iau undeva la 1.700-1.800 plată. Salariul meu pe lună, cu tot plată și avans ajunge la 2.800-3.000, cu vechimea pe care o am. Sunt oameni care au vechime de 2-3 ani și iau plată 1.200-1.300, deci undeva la 2.000-2.100 saariu pe lună. În mină, doamnă, pentru numele lui Dumnezeu. În mină! Oamenii aceștia sunt inconștienți de la București. A trebuit colegii mei din subteran ca să rămână șapte zile blocați în subteran, să nu își vadă familiile și copiii ca să primim amărâții ăștia de bani și tichetele și ajutoarele de încălzire și transportul care nu ne-a fost dat. De 11 luni nu am luat tichetele de masă, dar sindicaliștii noștri nu au spus absolut nimic”, a spus minerul, pentru Antena 3.

Vezi și

Dat jos de mineri în anii ’90, Petre Roman acuză că ‘o mafie politică’ a decis că trebuie să plece! Sfatul pentru Florin Cîțu

Veste bună de la Guvern pentru toți cei care contribuie la Pilonul II de pensii private obligatorii

Nici urmașii răzeșilor lui Ștefan cel Mare nu spun pas la nepotisme! Fiică de secretar de stat USR-PLUS, angajată la cabinetul unui parlamentar al Alianței

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare