sursa foto:  aktual24.ro

Un nume greu din PNL anunță formarea unei noi grupări în partid: ‘Prin poziționarea sa, Ilie Bolojan va decide viitorul președinte al liberalilor’

Fostul deputat PDL Ioan Oltean a precizat că Ilie Bolojan va decide viitorul președinte al PNL, în momentul în care se va poziționa în favoarea unui anumit candidat.

 

„În momentul acesta, este greu de precizat că Orban va pierde sau va câştiga sau Cîţu va câştiga. Există în momentul acesta o grupare în PNL care nu s-a poziţionat politic în niciun fel, iar această grupare nu este de neglijat, în fruntea ei se află preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, care este un om admirabil şi pentru care eu recunosc că am foarte multă admiraţie. Pentru doi oameni am admiraţie maximă: Emil Boc şi Ilie Bolojan. În momentul în care Ilie Bolojan se va poziţiona în dreapta sau stânga, să fiţi siguri că acea grupare va câştiga alegerile”, este de părere Oltean.

 

Ioan Oltean a spus despre premierul Florin Cîţu că nu are calităţi de lider politic şi că este „regretabil” că s-a angajat într-o bătălie politică, având în vedere momentele dificile prin care trece ţara.

 

„Din punctul meu de vedere, este regretabil că premierul s-a angajat într-o bătălie politică. Ţara este într-o dificultate, PNL nu a confirmat până în momentul acesta că este partidul care a meritat să ajungă la guvernare, iar premierul, în loc să se ocupe de administraţia naţională şi de Guvern, se plimbă prin ţară să-şi facă adepţi.

Pe de altă parte, personal, nu cred că premierul are calităţi de lider politic, n-are nici în clin, nici în mânecă cu politica premierul, şi v-o spun din observaţiile pe care le-am făcut, îl simt şi îl ştiu. El a acceptat să candideze, în opinia mea, doar împins de la spate de o grupare care s-a desprins de favorurile pe care i le-a oferit de-a lungul timpului actualul preşedinte, Ludovic Orban, şi e regretabil că s-a ajuns aici şi că se conturează o grupare care nu este, cel puţin la prima vedere, cu nimic mai valoroasă decât cealaltă grupare”, a opinat fostul deputat.

 

Oltean a adăugat că dacă pentru şefia PNL ar fi candidat Emil Boc sau Ilie Bolojan împotriva lui Ludovic Orban, „altfel ar fi stat lucrurile”.

 

În ceea ce îl priveşte pe liderul liberal Ludovic Orban, Oltean a menţionat că i-ar fi spus acestuia, în urmă cu patru ani, că nu va putea conduce pe termen lung partidul.

„În această sală, în 2017, am spus un lucru pentru care Orban poate nici astăzi nu m-a iertat, dar o spun şi acum. (…) I-am spus lui Orban, aici, că nu va putea conduce pe termen lung acest partid, asta i-am spus lui Orban şi nu m-a iertat nici astăzi pentru această afirmaţie”, a declarat Oltean, informează agerpres.ro.

Ioan Oltean a organizat, miercuri, o conferinţă de presă pentru a anunţa că a scăpat de toate dosarele pe care i le-a deschis DNA în perioada 2013-2015, dosare care l-au determinat, în urmă cu cinci ani şi jumătate, să se retragă din viaţa politică, rămânând un simplu membru al PNL.

Ioan Oltean a subliniat că va rămâne în continuare un simplu membru al PNL şi că nu doreşte să candideze pentru nicio funcţie în cadrul organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud, cu toate că unii primari din judeţ i-au oferit susţinere.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare