sursa foto:  nbrii.com

Un renumit economist anunță DEZASTRUL pentru România! Ce s-a întâmplat cu banii de la bugetul de stat

Unde sunt banii de la bugetul de stat? Cum i-a gestionat Guvernul PSD de când a fost învestit în funcție? S-au promis majorări de pensii și salarii, care în cele din urmă au fost amânate. Cu toate acestea, renumitul economist Radu Soviani anunță dezastrul: CRIZA BUGETARĂ.

Acesta arată că deficitul bugetar a crescut de 3 ori în ultimele luni, deși la televizor am văzut cu toții conferințele de la Guvern în care ni se prezenta creștere economică. Ei bine, se pare că aceasta era de fapt inventată

„Concret, deficitul bugetar al lunii mai a fost de 2,22 miliarde de lei. Știrea care a scăpat însă până acum presei economice nu este însă intrarea pe minus a bugetului, ci cum a ajuns deficitul bugetar la 2,2 miliarde de lei: de la excedent de 1,36 miliarde lei în aprilie 2017, la deficit de de 2,2 miliarde lei în luna mai. Practic, în penultima lună de guvernare, Grindeanu topește un excedent de 1,36 miliarde și trece pe deficit de 2,2 miliarde. Gaura lunii mai a guvernării Grindeanu este de 3,56 miliarde lei. Într-o singură lună. Deficitul real este însă mult mai mare.

Vezi și Guvernul Tudose, lovitură pentru companii! Măsură obligatorie pentru toți angajatorii, de la 1 august

Aceasta este realitatea. Creștere economică peste așteptări antrenează un deficit bugetar peste așteptări. Drace! În mod normal ar fi trebuit să fie invers: creșterea economică peste așteptări, de 5,2% ar fi trebuit să conducă la venituri peste așteptări, deci la un deficit mai mic.

Nu s-a întâmplat. Și asta pentru că avem o creștere economică de 5,7%, INVENTATĂ. Așa cum v-a dezvăluit în premieră în 19 mai 2017″, scria Soviani pe blogul său acum o lună.

Economistul revine și pe facebook și întărește această idee, care anunță un dezastru fără precedent pentru România, care în 6 luni a reușit să ajungă la extaz la agonie.

Vezi și Rareș Bogdan dă de pământ cu Liviu Dragnea! Declarații incendiare!

„Toata lumea constata acum ceea ce eu am avertizat public ca urmeaza inca din iulie 2015: criza bugetara. Toata lumea se mira. Toata lumea prezinta deficitul bugetar pe primele 5 luni ale anului, ca fiind triplu fata de perioada similara din 2016 (-2.2 miliarde lei). Eu v-am obisnuit sa va soun INAINTE cu 12-24 de luni ceea ce va ajinge sa spuna toata lumea abia atunci. Si pot face asta in urma rationamentelor alternative bazate pe analize economice profunde. Asa ca va mai spun azi ceva ce abia peste vreo 12 luni va spune toata lumea: am dezvoltat INCA un rationament alternativ. Judecând astfel, deficitul bugetar real, tehnic, rezultat strict din activitatea economică din perioada ianuarie-mai 2017, nu este de 2,2 miliarde de lei, ci de 9,4 miliarde de lei. Raportat la PIB-ul anului 2017 (progonoza de 816,5 miliarde de lei), strict în urma activității economice, deficitul bugetar real este de 1,15% din PIB și nu 0,2%. De aproape 6 ori mai mare decat cel raportat. Doamnelor si domnilor… CRIZA BUGETARA”, avertizează Soviani.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare