sursa foto:  digi24.ro

Update! SRI a solicitat un drept la replică cu privire la articolul publicat de Bugetul.ro

În urma articolului postat de Bugetul.ro: Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT, care a fost preluat de la Național.ro,  Serviciul Român de Informații, a transmis către redacția noastră dreptul la replică.

 

DREPT LA REPLICĂ

 

În titlul sau în cuprinsul articolului nu există nicio informaţie verificată sau verificabilă care să vină în susţinerea şi dezvoltarea acuzelor formulate, făcându-se referire doar la cercetarea unor fapte care ar fi fost săvârşite de alte persoane. Domnul general de brigadă Dorin Rădulescu nu este vizat de lucrările niciunui dosar penal, de la nicio unitate de parchet.

 

Titlul citat este în totală disonanţă cu textul articolului, în conținut nefăcându-se referire la nicio faptă ilegală imputabilă vreunui cadru SRI. Pe de altă parte, conținutul materialului nu prezintă fapte care să poată conduce la formularea de acuzații la adresa vreunui cadru SRI, narativul întemeindu-se pe supoziții și conexiuni factuale inexistente.

 

În legătură cu una dintre puținele referiri directe la persoana domnului Dorin Rădulescu, cea conform căreia acesta a fost avansat „la secret”, vă transmitem faptul că înaintarea în grad a fost dispusă în anul 2018, cu ocazia Zilei Naţionale a României, prin Decretul Prezidenţial nr. 1112 din 29.11.2018, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 1027 din 03.12.2018

 

Întreaga argumentaţie prin care sunt susținute acuzele se întemeiază exclusiv pe insinuări, forțări ale relațiilor de cauzalitate și pe aprecieri subiective ale autorului, conducând la distorsionări grave ale realităţii și, în ultimă instanță, la dezinformare.

 

Precizăm faptul că, anterior publicării materialului de presă, SRI nu a fost contactat sub nicio formă pentru emiterea unui punct de vedere.

 

Având în vedere aspectele evocate, adresăm publicaţiei bugetul.ro solicitarea de a publica prezentul drept la replică şi de a revizui articolul menționat (titlu și conținut) în vederea respectării faptelor și a realității. În caz contrar, Serviciul Român de Informaţii își rezervă dreptul de a valorifica toate mijloacele legale pentru restabilirea adevărului.

Biroul de presă al SRI

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare