sursa foto:  bcnews.com

Vreți să vă cumpărați o mașină la mâna a doua? Cum veți afla TOTUL despre ea într-un minut

Autoritățile au planuri mari! Cei care vor dori să cumpere un autoturism la mâna a doua vor primi un ajutor uriaș. Autoritățile vor să implementeze un program prin care cei care vor vrea să achiziționeze mașini second-hand vor avea la dispoziţie un sistem care le va oferi informaţii despre kilometrajul şi daunele automobilelor.

Serviciul va fi pus la dispoziție de către Registrul Auto Român, cu sprijinul ASF.

Practic, printr-un SMS transmis către Registrul Auto Român, cumpărătorii pot afla date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale deficiențe avute în timp ale acestuia, precum și informații generale despre daunele înregistrate de către acel autovehicul. Piața auto second-hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informații relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul, informează Digi24.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, în limitele furnizării unor informații care se supun reglementărilor de protecție a datelor, va sprijini acest proiect prin transmiterea de informații privind cazierul de daune al fiecărui autovehicul pentru care a fost deschis vreun dosar de daună.

„Șoferii din România, consumatori de produse de asigurări, trebuie sprijiniți, informați și protejați de către ASF și RAR. Implementarea acestor proiecte ambițioase devine din acest moment prioritatea numărul unu atât pentru sectorul de protecție a consumatorilor din ASF, cât și pentru Registrul Auto Român. Vom prezenta periodic buletine informative cu privire la stadiul de implementare a acestor proiecte. Avem încredere că împreună vom însănătoși cele două piețe conexe care trebuie să se adapteze nevoilor consumatorilor”, a declarat domnul Ovidiu Wlassopol, Prim-vicepreședinte ASF.

Vezi și Documente EXCLUSIVE! ȘANTAJ și abuz în serviciu – acuze grave la adresa ministrului demisionar al Tineretului și Sportului

Surpriză de proporţii: Milionară sexy în noul Guvern – averea fabuloasă a unei deputate care ar putea deveni ministru

Tudor Chirilă reacționează, după ce a fost acuzat că ar fi în spatele protestelor #rezist: “Mă declar vinovat”

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare