sursa foto:  elemental.medium.com

Situația va fi fără precedent! Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: ‘Acesta va fi probabil cel mai intens val pe care îl trăim’

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, anunță că ceea ce se întâmplă acum în România este fără precedent.

Potrivit lui Baciu, intensitatea valului 4 va fi fără precedent. Baciu este de părere că acesta va fi cel mai intens val pe care îl trăim.

Practic, despre acest lucru vorbim. Intensitatea acestui val 4 în care am intrat acum depinde de acest lucru. Cel mai probabil, acesta va fi probabil cel mai intens val pe care îl trăim. Din nefericire, lucrurile sunt mult mai accelerate, toată această situație fiind generată de contagiozitatea acestei tulpini, care infectează mult mai repede și mult mai multe persoane, lucru pe care îl vedem și în datele de zi cu zi”, a declar Andrei Baciu, la Digi 24.

Într-un fel sau altul, vom închide pandemia”, a spus Andrei Baciu. El crede însă că cel mai probabil, după cum arată datele în acest moment, vaccinarea anti-COVID va deveni una sezonieră.

Cred că este esențial să ajustăm percepția vizavi de acest subiect. Pandemia nu se va încheia în aceste luni, nu se va încheia în aceste săptămâni nici în România, nici în alte părți. Însă putem să ne favorizăm starea de sănătate făcând următoarea analiză: pe ce pot eu ca persoană să-mi concentrez timpul și energia? Pot să iau în calcul tot felul de scenarii, fiind captiv al acestui fenomen de fake-news, care este foarte prezent în mediul on-line și a început să domine discuția, sau, pe de altă parte, pot să mă uit la beneficiile vaccinării și chiar dacă nu iau în calcul acum decizia vaccinării, pot să-mi concentrez energia și atenția către un simplu gest: masca. O mască purtată corect te protejează într-o mare măsură”, a spus Andrei Baciu.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare