bani

sursa foto:  economica.net

Veste bună! Începutul lunii vine cu creșteri salariale. Cine sunt cei vizați de această măsură

Situație inedită la Metrorex, în plină criză economică provocată de pandemia noului coronavirus SARS-CoV-2. Începând de astăzi, salariile angajaților de la Metrorex ar urma să crească cu sume cuprinse între 150 și 1.575 de lei. Cei de la Consiliul de Administrație nu văd cu ochi buni această majorare.

 

De la 1 noiembrie, aproximativ 5.500 angajați Metrorex vor beneficia de măriri salariale cuprinse între 150 și 1575 de lei. Un mecanic la Metorex câștigă 5.000 de lei, în timp ce șefii insituției ajung și la 10.000 de lei. Membrii Consiliului de Administrație al metroului bucureștean nu își asumă aceste schimbări si nu sunt de acord cu majorările salariale.

Pierderile Metrotex în 2020 sunt de aproximativ 300 de milioane de lei, din cauza că numărul de călători a scăzut pe fondul tele-muncii din pandemia de coronavirus, notează cei de la realitateafinanciara.net.

Pe lângă acestea membrii Consiliului de Administrație au declarat că nu susțin și nu își asumă rezultatul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă pentru 2020 – 2021, contract care a fost deja înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Conform legii, în perioada stării de alertă, contractele colective de muncă se prelungesc, așa că nu este nevoie de o renegociere a lor. Astfel, ele se renegociază în termen de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

Citește și:

Situație îngrijorătoare: Ce se întâmplă cu banii trimiși de românii din străinătate rudelor din țară

EXCLUSIV SPP se pregătește să intervină în caz de dezastre, urgențe și crize! Investiție de peste 3 milioane de euro

Veste mare pentru mii de angajați! Veți primi mii de lei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare