sursa foto:  prosport.ro

Veste uriașă pentru Gigi Becali! Decizie definitivă a instanței

Miercuri, omul de afaceri Gigi Becali a primit o veste uriașă! Magistrații au dat o decizie definitivă într-un proces pe care latifundiarul din Pipera l-a urmărit cu mare încordare.

Judecatării de la Tribunalul Ialomița au decis, miercuri, ca vărul său, Ioan Becali, să fie eliberat condiţionat din închisoare. Decizia este definitivă.

Instanța a respins o contestaţie a DNA şi a menţinut decizia de eliberare dată pe 5 martie de Judecătoria Slobozia.

Ioan Becali avea de executat un rest de pedeapsă din condamnarea de 7 ani şi 4 luni închisoare primită pentru mituirea fostei judecătoare Geanina Terceanu.

Pe 20 februarie, Ioan Becali a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni, iar fratele său Victor Becali a primit 5 ani şi 8 luni închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzaţi că au mituit-o pe fosta judecătoare Geanina Terceanu, precizează Agerpres.

Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, în care fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi conducători din fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii, în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 (‘fapta nu există’).

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

„Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată lui Terceanu de către inculpaţii Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro)”, susţin procurorii.

Ulterior, în martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv pe cei implicaţi în dosarul transferurilor, desfiinţând astfel soluţia de achitare dată de judecătoarea Terceanu.

Vezi și Șocant! Ca-n Vestul Sălbatic! Cum acționează hoții pe un important drum european din România

Milioane de români sunt vizați! Lia Olguța Vasilescu a făcut anunțul serii

Total neașteptat! Unde au lucrat părinții Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare