sursa foto:  digi24.ro

Veste uriașă! Statul dă mii de euro unei categorii de români

Statul român oferă o sumă de bani, în două tranșe, românilor care aleg să revină și să se angajeze acasă.

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, a venit cu detalii despre acest subiect.

„Statul, prin instituțiile sale, face eforturi constante pentru ca oamenii să revină acasă. O primă dovadă că statul român este interesat de soarta românilor din diaspora este chiar faptul că există Departamentul Românilor de Pretutindeni în cadrul Guvernului României. De asemenea, există grupuri de lucru coordonate atât de la nivelul Guvernului României, grupuri de lucru interministeriale, cu reprezentanți ai ministerelor, cât și un grup de lucru coordonat de la Administrația Prezidențială, condus de Sandra Pralong”, a zis Cristian Vasilcoiu în cadrul dezbaterii „Cum acționează autoritățile pentru readucerea acasă a românilor din Diaspora? O dezbatere despre migrație, o problemă esențială a României (ediția a II-a)” organizată de DC News, DC News TV și Știri Diaspora

„Ce facem concret pentru a aduce românii acasă? Ministerul Muncii, prin Agenția Națională de Ocupare și Formare Profesională, are un program finanțat din fonduri europene care prevede că fiecare român, care a locuit cel puțin 36 de luni consecutiv în orice țară europeană și dorește să revină acasă, primește suma de 2500 euro, bani livrabili în două tranșe.

Prima tranșă o primește atunci când vine în România și se angajează, iar a doua tranșă o primește dacă lucrează cel puțin 12 luni în țara noastră. Pe lângă bani, ANOFM oferă și consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, dar și în vederea deschiderii unei afaceri dacă un cetățean român este interesat de acest lucru”, a mai zis Cristian Vasilcoiu.

„În 30 de zile de la revenirea în țară, cetățeanul poate merge la Agenția Județeană de Ocupare și Formare Profesională și poate depune o cerere în sensul că trebuie să fii interesat că vrei să te angajezi. De asemenea, trebuie să faci dovada că ai locuit 36 de luni, consecutiv, în orice țară europeană”, a adăugat Cristian Vasilcoiu.

Secretarul de stat a amintit și faptul că salariile medicilor au crescut tocmai pentru a încerca să oprească exodul lor.

„Creșterea salariilor a dus la frânarea plecării medicilor în afara țării. La un moment dat, era un exod al medicilor”, a mai spus Cristian Vasilcoiu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare