sursa foto:  Digi24.ro

Vestea mult așteptată! Când vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare anti COVID-19, a anunţat când vor ajunge primele doze de vaccin în România. 

„Dacă autorizarea de punere pe piaţă va fi eliberată pe 23 decembrie, între Crăciun şi Anul Nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România şi vom putea începe activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi. În momentul de faţă, au fost identificate centrele de vaccinare, sunt în curs de pregătire efectivă, între Crăciun şi Anul Nou probabil vom putea începe campania de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiţă la Digi24.

Conform medicului, România ar urma să primească aproximativ 10.000 de doze de vaccin în prima fază.

„Aceasta este o tranşă simbolică, va fi distribuită în aceeaşi zi tuturor statelor membre. Din ianuarie, va creşte numărul de doze. Pentru ianuarie, ar trebui să primim cam 600.000 de doze, doze care ajung pentru vaccinarea a circa 300.000 de persoane. Ulterior, cantitatea creşte de la o lună la alta”, a mai spus acesta.

Vezi și

Document. Mutări la vârful Ministerului de Interne, în ianuarie 2021! Vor fi puși șefi plini la ‘Doi și-un sfert’ și DGA

Super veste pentru toți angajații acestei companii! Vor avea parte de o primă de Crăciun de 500 de euro

Blocajul din negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR ar putea lovi în toți șoferii! Din ianuarie 2021, amenzile ar putea crește semnificativ

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare