sursa foto:  digi24.ro

Vești bune pentru români! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul: De unde se poate descărca certificatul digital Covid-19 și ce valabilitate are

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că certificatul verde va fi valabil de la 1 iulie. Documentul va putea fi descărcat de pe platforma creată și administrată de STS.

 

„În momentul de față sunt finalizate toate procedurile, tot ceea ce ține de acest sistem informatic integrat, care practic, emite și verifică aceste certificate digitale COVID-19. Ca atare, va exista o platformă, Certificat-COVID.gov.ro, de unde vor fi descărcate aceste certificate digitale în format electronic, începând cu 1 iulie.

STS este responsabil de dezvoltarea acestui sistem informatic și de mentenanță, de tot ceea ce înseamnă securitate. Aceste certificate vor fi descărcate de pe platformă în baza unor informații pe care solicitantul le introduce pentru identificarea persoanei respective. În funcție de tipul de certificat care se solicită, de testare, vaccinare sau vindecare, se introduc anumite informații legate de test, vaccin, trecerea prin boală”, a declarat Gheorghiță pentru B1 TV, în emisiunea „Actualitatea Românescă”, moderată de către Tudor Mușat.

Ce valabilitate are certificatul VERDE COVID

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare