sursa foto:  Facebook.com

Vești bune pentru românii dornici de vacanțe! Andrei Baciu: ‘Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie’

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu a anunțat că certificatul digital european pentru COVID-19 va deveni operațional în România la 1 iulie.

„Certificatul digital european pentru COVID va apărea la 1 iulie şi are rolul de a facilita călătoriile între statele membre la nivel european. Chiar astăzi a avut loc o şedinţă cu toate instituţiile implicate pentru a finaliza toate detaliile necesare. Statul român va face acest lucru. Va fi un website prin care acest certificat va putea fi descărcat pentru cele trei situaţii (vaccinat, testat sau vindecat – n.r.) începând cu data de 1 iulie. Nu există în momentul de faţă în România posibilitatea folosirii acestui certificat. Oficial, în România, acest certificat digital european pentru COVID-19 va deveni operaţional la 1 iulie. O să fie un QR code, o să-l avem şi pe telefon şi se vor evita cozile la graniţă”, a afirmat Baciu la Senat, informează agerpres.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare