sursa foto:  libertatea.ro

Vești importante, români! Ce se întâmplă cu cărțile de identitate

Vești importante pentru toți românii! Șeful Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului de Interne, comisarul-șef Cătălin Aurel Giulescu, a făcut un anunț referitor la cărțile de identitate.

Potrivit acestuia, românii vor putea alege între cărțile de identitate cu cip și cele fără cip.

Acest lucru va fi posibil și în cazul în care Uniunea Europeană va impune modificarea acestor documente prin implementarea cipurilor.

Giulescu a mai spus că începând cu luna iulie 2019, va intra în vigoare un nou regulament prin care Uniunea Europeană dorește întărirea elementelor de securitate ale documentelor de identitate pe care țările membre le eliberează pentru proprii cetățeni.

„În acest sens, și la nivelul României vor fi adoptate măsuri în scopul respectării dispozițiilor acestui regulament. Măsurile vor conduce la schimbarea formatului documentului de identitate”, a explicat Giulescu, după care a mai precizand că noile cărți de identitate vor avea formatul unui card bancar.

Românii vor avea posibilitatea de a alege între cele două variante de cărți de identitate, cu sau fără cip. Este posibil ca persoanele care vor opta pentru cărțile de indentitate fără cip să nu poată călători în Uniunea Europeană.

 

Citește și:

Detalii noi! A apărut ultima noutate despre tichetele de masă

Vești pentru șoferi! Uniunea Europeană impune o serie de reguli noi

Vești uriașe, români! Iată cum vă puteți majora pensia

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare