sursa foto:  Profimedia Images

Vești proaste pentru Vladimir Putin! Oleksii Gromov: ‘Unitățile militare au străpuns apărarea inamică pe o adâncime de 50 de kilometri’

Armata ucraineană anunţă joi că a recucerit teritorii şi localităţi controlate de Moscova în regiunile Harkov (nod-est), în sud şi în Donbas (est), străpungând apărarea rusă pe zeci de kilometri, relatează AFP.

”Unităţile militare au străpuns apărarea inamică pe o adâncime de 50 de kilometri. În cursul operaţiunilor active desfăşurate către Harkov, peste 20 de localităţi au fost eliberate”, anunţă într-o conferinţă de presă Oleksii Gromov, un reprezentant de rang înalt al Statului Major ucrainean.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat miercuri seara, fără să ofere detalii, înaintări în această regiune de la frontiera cu Rusia, a cărei capitală se află la Harkov, al doilea cel mai important oraş ucrainean, care le rezistă trupelor ruse de la începutul invaziei, la 24 februarie.

Potrivit lui Oleksii Gromov, Ucraina a recucerit, în total, 700 de kilometri pătraţi de teritoriu.

În sud, el dă asigurări că, ”în anumite direcţii”, armata ucraineană a ”avansat adânc în apărarea inamică, cu doi până la câteva zeci de kilometri”, în funcţie de sector.

El nu a făcut nicio precizare geografică, în contextul în care o contra-ofensivă ucraineană se află în curs în regiunea Herson.

”Un anumit număr de localităţi a fost eliberat”, a declarat pur şi simplu Oleksii Gromov.

În Donbas, militari ucranineni au cucerit câte doi-trei kilometri în jurul oraşelor Hramatorsk şi Sloviansk – aflate în continuare sub controlul Ucrainei – şi au recucerit de la ruşi localitatea Ozerne, potrivit lui Oleksii Gromov, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare