sursa foto:  cnadnr.ro

Vești uriașe! O nouă autostradă se deschide în România – suma investită este uriașă

Toți șoferii au parte de vești minunate!  CNAIR a făcut anunțul mult așteptat! Se pare că o nouă autostradă va fi utilizabilă începând de azi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început, astăzi, recepţia lucrărilor la lotul 4 al autostrăzii Lugoj- Deva, delimitat între nodul rutier Şoimuş de lângă Deva şi localitatea Ilia, pe o lungime de 22 de kilometri.

„După ce se finalizează recepţia lucrărilor pe lotul 4 se va întocmi procesul verbal, iar apoi se va solicita avizul Poliţiei în vederea deschiderii circulaţiei”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

În funcţie de evoluţia din teren, recepţia lucrărilor ar putea continua astăzi şi la lotul 3 al autostrăzii, de la Ilia la Margina, în lungime de 21,1 kilometri.

Şoferii nu vor putea circula însă direct pe autostradă între Lugoj şi Deva, deoarece pe o porţiune de circa 10 kilometri, între localităţile Holdea şi Margina, trebuie construite tunelurile pentru urşi, iar lucrările pentru acest tronson au fost scoase la licitaţie în vara acestui an.

Conform datelor de pe site-ul CNAIR, lucrările la loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva au început în noiembrie 2013.

Lotul 3 are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost contractate la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA. Din această sumă, 492,93 milioane lei, adică 85%, reprezintă Fonduri de Coeziune, iar diferenţa de 86,98 milioane lei a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.

Lotul 4 are o lungime de 22,1 kilometri, iar valoarea contractului este ridică la 419,39 milioane lei, fără TVA. Contractul a fost finanţat cu 356,48 milioane lei din Fonduri de Coeziune, adică 85% din suma totală. Diferenţa de 62,9 milioane lei, adică 15%, a fost asigurată din fonduri ale Guvernului României.

Citește și

Mare atenție, șoferi! Noi sancțiuni dacă faceți această faptă la volan

Vești proaste! Persoanele fizice pot primi amenzi usturătoare

EXCLUSIV 40 de martori degeaba! O rețea de proxeneți, lăsată liberă în Caracal! Cutremur în sistem

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare