sursa foto:  click.ro

EXCLUSIV 40 de martori degeaba! O rețea de proxeneți, lăsată liberă în Caracal! Cutremur în sistem

Afaceristul Remus Rădoi, cunoscut opiniei publice drept „Codiță”, a continuat, pentru Bugetul.ro, seria dezvăluirilor năucitoare. Astfel, el a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, cum a ajutat DIICOT Olt și BCCO Craiova, pentru a destructura o rețea de proxeneți din Caracal, convingând 40 de persoane să depună mărturii. Surpriză, însă, după ce procurorii și polițiștii l-au asigurat că probele sunt „BETON”, membrii grupării au fost lăsați în libertate. 

Citește și EXCLUSIV Șoc total: ‘Gheorghe Dincă figura în baza DIICOT ca unul dintre capii unei rețele de proxenetism’

La începutul lunii aprilie, cu câteva zile înainte ca Luiza Melencu să fie răpită, Caracalul era invadat de oameni ai legii. Scopul? Destructurarea unei rețele de proxenetism.

Remus Rădoi susține că el le-a dat pe tavă anchetatorilor respectiva rețea, în fruntea căreia s-ar afla Nicușor Oacă, convingând 40 de persoane să depună mărturii.

Potrivit lui „Codiță”, fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, dar și procurorii DIICOT l-au asigurat că 10 persoane vor fi arestate, pentru că probele sunt „beton”.

În mod surprinzător,  susține el, membrii grupării au fost puși doar sub control judiciar, deși oamenii legii l-au asigurat că vor fi arestați de îndată. Astfel, persoanele pe care Remus Rădoi le-a convins să depună mărturii au fost puse în pericol de autorități, potrivit lui „Codiță”.

Remus Rădoi ne-a precizat că a făcut o sesizare la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) în acest sens, care poate provoca un cutremur în sistem.

Mai mult, el a solicitat procurorului-șef al DIICOT Olt să fie inclus în programul de protecția a martorilor, pe fondul cooperării cu DIICOT Olt și BCCO Craiova, însă i s-a refuzat acest lucru.

Ce a relatat presa despre acest caz, în aprilie

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cazul altor trei persoane s-a luat măsura controlului judiciar pe 60 de zile, după perchezițiile desfășurate în Caracal și mai multe localități limitrofe, la o grupare de cămătari și proxeneți. Un polițist de la rutieră, membru al grupării, a fost lăsat în libertate.

A fost reținut pentru 24 de ore un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Caracal, iar sub control judiciar au fost plasați un bărbat în vârstă de 46, tot din Caracal, un altul de 31 de ani din Traian și unul de 48 de ani, din Traian.

32 de percheziţii domiciliare au fost desfăşurate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT, pe raza municipiului Caracal și a comunelor Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare, 32 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism și cămătărie.

Potrivit anchetatorilor, gruparea s-a constituit începând cu anul 2014. Suspecţii acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate.

Totodată, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

78 persoane au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism, cămătărie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Poliţiştii mai spun că dacă mai există victime, acestea trebuie să se adreseze Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Olt.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare