sursa foto:  observator.tv

EXCLUSIV Șoc total: ‘Gheorghe Dincă figura în baza DIICOT ca unul dintre capii unei rețele de proxenetism’

Bugetul.ro s-a întâlnit vineri, 9 august, cu omul de afaceri Remus Rădoi, poreclit „Codiță”, cel despre care presa din România a scris că și-a dezvoltat o „poliție paralelă” în Caracal. Rădoi susține că Gheorghe Dincă era în vizorul DIICOT Olt pentru că era unul dintre capii unei rețele de proxenetism din Italia. Potrivit omului de afaceri, Dincă se impunea prin forță în respectiva rețea, fiind extrem de violent cu fetele.

„DIICOT Olt știa de el. Gheorghe Dincă figura în baza DIICOT ca unul dintre capii unei rețele de proxenetism”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Remus Rădoi.

Totodată, conform omului de afaceri caracalean, Dincă se impunea prin forță în respectiva rețea, fiind extrem de violent cu fetele.

Vezi și EXCLUSIV Răsturnare de situație în privința telefonului de pe care a sunat Alexandra! Dincă nu suna de pe el, dar folosea Internetul

Declarația lui „Codiță” o contrazice pe cea a șefului Direcției de Investigarea a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Felix Bănilă. 

Anterior, Bănilă a afirmat că Gheorghe Dincă „nu are interdicție pe spațiul italian și nu a fost cercetat, suspect sau inculpat în vreo cauză pe teritoriul Italiei pentru nicio infracțiune”.

„Desigur că am făcut verificări sub acest aspect. Nu putem neglija niciuna dintre versiunile de anchetă. Putem comunica faptul că am verificat și am stabilit în mod cert că în perioada 2002-2008 dumnealui a avut reședința în Italia. Din verificările pe care le-am făcut până acum, dar nu sunt finalizate în totalitate, se pare că inculpatul nu are interdicție pe spațiul italian și nu a fost cercetat, suspect sau inculpat în vreo cauză pe teritoriul Italiei pentru nicio infracțiune”, a declarat Felix Bănilă, în cadrul unei conferințe de presă.

„Nu există nicio poliție paralelă”

Remus Rădoi ne-a declarat că nu deține nicio „poliție paralelă” și că a ajutat autoritățile în mai multe cazuri, pentru destructurarea unor grupări de crimă organizat, nu doar acum în speța privind dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu.

„Asta (n.r. – faptul că ar deține o poliție paralelă) e o aberație. Am zis că dacă Dumnezeu mi-a dat, să încerc să ajut și eu comunitatea. Nu e prima dată când îmi ofer serviciile. Am ajutat la destructurarea mai multor grupări. De exemplu, cel mai important traficant de cocaină din Caracal a fost prins datorită mie”, susține „Codiță”.

„Eu am trei firme de pază și una de construcții. Sunt om de afaceri. Oamenii nu mai au încredere în Poliție. Ce încredere să mai aibă, când îl văd pe Mirea (n.r. – fostul șef al Poliției Caracal) la masă cu Oacă (n.r. – Nicușor Oacă, liderul clanului „Oacă”)? De aceea, apelează la mine. Noi nu acceptăm să li se ceară taxă de protecție clienților noștri. Cei din clanul Oacă au interdicție în mai multe localuri pe care noi le protejăm, pentru că sunt violenți”, spune Remus Rădoi.

„S-a spus despre mine că sunt șef de clan? Ce clan, dacă eu dețin firme de pază? Ce rețea de crimă organizată? Noi avem contracte legale, cu mai multe instituții de stat. Avem contracte în toată țara, toate câștigate prin licitație, pe SICAP (n.r. – plaftorma de achiziții publice). Noi oferim servicii la prețul cel mai avantajos și astfel câștigăm licitația. Avem contracte în toată țara, nu doar la Caracal: București, Hunedoara etc.”, a completat el.

„Mirea, la masă cu un om condamnat pentru crimă”

Poliția din Caracal stă la masă cu clanurile din zonă, susține Rădoi. Acesta ne-a precizat că l-a văzut pe fostul șef al Poliției, Nicolae Mirea, împreună cu un locotenent de-al lui Nicușor Oacă închis pentru crimă, precum și cu liderul grupării „Oacă”.

Vezi și SURSE Nicolae Alexe poate scăpa fără nicio sancțiune! Documentul care-l poate salva

„Vă dați seama? Un șef de Poliție să stea la masă cu un criminal. Eu l-am văzut pe Mirea, la barul Coquette, cu Bran Dragoș Marius, locotenent de-al lui Oacă condamnat pentru crimă, și cu Oacă la aceeași masă. Într-o altă seară, Humă Daniel, fostul adjunct al șefului Poliției, l-a sunat pe Oacă și i-a spus tot ce i-am comunicat eu, legat de un dosar”, a mai declarat, pentru Bugetul.ro, Remus Rădoi.

L-am întrebat pe „Codiță” de unde știe că Humă l-a sunat pe Oacă, iar acesta ne-a explicat: „Păi, m-a sunat Oacă apoi și mi-a spus ‘Băi, tu nu te potolești? Uite ce mi-a zis Humă’. Am înregistrarea discuției”.

Va urma…

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare