alexe codita

sursa foto:  b1.ro

SURSE Nicolae Alexe poate scăpa fără nicio sancțiune! Documentul care-l poate salva

O întreagă țară s-a revoltat după ce o publicație din România a publicat discuțiile în care Nicolae Alexe, fostul șef adjunct al IPJ Olt, îi cerea ajutorul unuia dintre interlopii din Caracal, Remus Rădoi, zis „Codiță”, în cazul unde Gheorghe Dincă a declarat că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Bugetul.ro a aflat, pe surse, că Alexe poate scăpa fără nicio sancțiune, dacă Rădoi „Codiță” deține o „hârtie de colaborator” al Poliției Române.

De altfel, Remus Rădoi a dezvăluit că o dată la trei ani ia un aviz de la SRI și IGPR, pentru firma de pază și are obligația să ajute Poliția, atunci când i se cere.

Vezi și SURSE Incompetență sau complicitate? De-abia azi a fost cerut desfășurătorul numărului de pe care a fost sunată mama Alexandrei

„Era firesc să o facem (n.r. – să colaboreze cu Poliția) într-un astfel de caz, noi la fiecare trei ani luăm un aviz de la SRI şi de la IGPR şi avem obligaţia legală să intervenim în astfel de cazuri dacă ni se solicită sprijin, dar nu avem noi nicio implicaţie, nu le-am spus noi unde să se ducă“, a afirmat Rădoi.

Cu toate acestea, conform informațiilor de ultim moment intrate în posesia Bugetul.ro, respectivul acord nu-l obliga pe Remus Rădoi să caute mașini pentru IPJ Olt, el, practic, trebuia să semnaleze sau să ajute Poliția în cazul în care, prin firma sa de pază (n.r. – agenți de pază, camere de supraveghere etc.), observa activități ilegale.

Situația se schimbă, însă, radical dacă Rădoi era colaborator al IPJ Olt, adică „turnător” la Poliție. Astfel, și Nicolae Alexe ar avea acoperire pentru mesajele sale, polițiștii apelând adesea la astfel de informatori pentru a soluționa diferite spețe.

Fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, s-a prezentat, miercuri, la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, fiind audiat audiat aproape 6 ore în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal.

Discuţia de pe WhatsApp dintre Nicolae Alexe şi Remus Rădoi

Tabloidul Libertatea a făcut publică conversaţia dintre Alexe şi „Codiță”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare