sursa foto:  Facebook/Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici”

Veteranul de 100 de ani, care a supraviețuit atacului dat de ruși asupra primului submarin românesc, s-a vaccinat împotriva coronavirusului!

Ajuns la vârsta de 100 de ani, veteranul de război Eugen Vătășescu, supraviețuitor al momentului în care rușii au scufundat primul submarin românesc, „Delfinul”, în cel de-Al Război Mondial, s-a vaccinat astăzi împotriva SARS-CoV-2.

Colonelul (r) Eugen Vătășescu s-a vaccinat la centrul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 organizat de către Ministerul Apărării Naționale la sediul Centrului de Perfecționare Geniu și EOD ,,Panait Donici”.

Debutul campaniei de vaccinare
Miercuri, 27 ianuarie 2021, la centrul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 organizat de către Ministerul Apărării Naționale la sediul Centrului de Perfecționare Geniu și EOD ,,Panait Donici”, veteranul de război colonel (retragere) Eugen Vătășescu s-a vaccinat.
Astfel, venerabilul veteran în vârstă de 100 de ani a devenit primul vaccinat în cadrul celei de-a II-a etape a strategiei naționale de imunizare.
Îndemnul distinsului veteran de război este următorul: ,,Vaccinați-vă! Doar prin această vaccinare ne putem relua viața. Este de datoria noastră să ne protejăm și să-i protejăm pe ceilalți.”
De asemenea, veteranul de război a ținut să transmită un mesaj tinerilor de a nu se îndepărta de școală, îndemnându-i să studieze și să se perfecționeze continuu, iar roadele muncii lor nu vor întârzia să apară.
Veteranul de război Eugen Vătășescu a slujit țara cu onoare și cu cinste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, supraviețuind în urma exploziei unei torpile lansată de către forțele adverse asupra submarinului pe care se afla împreună cu un camarad, membru al echipajului.
Începând cu data de 27 ianuarie 2021, veteranii și văduvele de război, precum și pensionarii militari se pot înscrie pentru efectuarea, cu prioritate, a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, la numărul de telefon 0250-733.985, pus la dispoziție de către Centrul militar județean Vâlcea.
Criteriile pentru prioritizarea la vaccinare, luate în calcul pentru aceste categorii de personal, în ordinea lor, sunt următoarele:
1) veterani și văduve de război;
2) pensionari militari cu vârsta peste 65 de ani; pensionari militari cu boli cronice (în funcție de indicație);
3) pensionari militari.
De asemenea, vor putea fi vaccinați și membrii de familie ai pensionarilor militari și veteranilor de război (soț/soție, copii, precum și persoane aflate în întreținere legală), în funcție de etapa în care se încadrează, conform Strategiei naționale de vaccinare (etapele II și III).
Pentru planificarea în vederea vaccinării, persoana beneficiară trebuie să transmită următoarele date către operatorul Centrului militar județean Vâlcea: categoria de personal în care persoana beneficiară se regăsește (categorii din rândul celor care fac obiectul vaccinării în centrele de vaccinare organizate de către M.Ap.N., mai sus enumerate), gradul (pentru cei care dețin grade militare), numele și prenumele, codul numeric personal (C.N.P.), seria și numărul cărții de identitate (C.I.), localitatea de domiciliu, numărul de telefon la care persoana poate fi contactată, adresa de e-mail, boala cronică cu care figurează în evidența medicului de familie (pentru cei aflați în această situație).
Menționăm că aceste date, solicitate de către operatorul Centrului militar județean Vâlcea, sunt strict necesare pentru programarea la vaccinare, comunicarea acestor date reprezintă consimțământul beneficiarilor pentru prelucrarea lor în vederea programării.
✍ Locotenent Radu Petroșel
📷 Locotenent-colonel Angel-Cătălin Florea”, se precizează pe pagina Centrului de Perfecționare Geniu și EOD ,,Panait Donici”.

Vezi și

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, telefon, ochelari de vedere şi cadru apropiat
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi telefon
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare