sursa foto:  Facebook

Victor Ponta, un ultim apel către parlamentari! Ce le-a cerut

Victor Ponta, fost premier și secretar general al Guvernului, a declarat într-un interviu că prim-ministrul Sorin Grindeanu este un garant al stabilității și predictibilității în România. Grindeanu este ”opțiunea bună, opțiunea pozitivă, opțiunea pentru viitor”, a spus el.

”Partidul Social-Democrat, aflat la guvernare, a retras sprijinul politic pentru Sorin Grindeanu săptămâna trecută, susținând că acesta nu a pus în aplicare programul formațiunii. Aflat în funcție din ianuarie acest an, Grindeanu neagă că ar avea rezultate nesatisfăcătoare și afirmă că liderul partidului, Liviu Dragnea, caută să obțină un control mai mare asupra PSD. Lui Dragnea îi este interzis să fie premier ca urmare a unei condamnări privind fraudarea votului”, notează San Francisco Chronicle, citat de Agerpres.

Vezi și Cazul Burnei revine! Noi detalii uimitoare din culise – interese ascunse

Victor Ponta, le-a cerut luni parlamentarilor români, într-un interviu acordat agenției Associated Press, să nu-l destituie pe prim-ministrul țării cu ocazia moțiunii de cenzură înaintate de membrii propriului său partid și care va fi supusă votului în această săptămână.

Parlamentul român are programată miercuri supunerea la vot a moțiunii de cenzură. Dacă aceasta nu este adoptată, Grindeanu rămâne prim-ministru. Dacă moțiunea trece, coaliția de guvernământ va propune un nou candidat pentru funcția de prim-ministru, care apoi va fi numit de președintele Klaus Iohannis. Sorin Grindeanu crede că, dacă va fi înlăturat din funcție, atunci va fi propusă o persoană loială lui Dragnea, adaugă sursa citată.

Vezi și Declarația momentului! Ce funcție va ocupa Sorin Grindeanu

Victor Ponta a explicat că acest conflict, care a provocat ‘uimire totală’ printre aliații occidentali, a început după ce Curtea Constituțională a confirmat o decizie conform căreia legea care îi interzice să fie ministru unei persoane cu o condamnare este constituțională. ”Din acest moment … conflictul a început, în mod irevocabil liderul (partidului) nu poate fi prim-ministru și prim-ministrul … a spus atunci că avem un guvern pe termen lung, care este stabil”, a afirmat el.

Ponta a adăugat că stilul lui Dragnea de a conduce partidul, care a votat în unanimitate să-i retragă sprijinul și să-l excludă pe Grindeanu, amintește de politica din perioada comunistă. ‘Numai atunci exista unanimitate, liderul decidea absolut totul’, a spus el, estimând că actuala criză ar putea duce la scindarea partidului, cel mai mare din România, continuă Associated Press.

Coaliția de guvernământ are nevoie de 233 de voturi pentru a destitui guvernul. Ea deține 247 dintre cele 465 de mandate parlamentare.

Vezi și Previziune sumbră despre viitorul lui Grindeanu: „În oricare situație…”

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.