Video. Imagini revoltătoare! Jandarmii lovesc cu bestialitate un cal care le stă în drum

Jandarmeria Română a luat-o razna! Un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Prahova a lovit cu pietre și bastoane un cal nesupravegheat, care îi stătea în drum.

După apariția imaginilor în spațiul public, Jandarmeria Prahova a demarat o anchetă internă care îi vizează pe jandarmii agresori, informează observatorulph.ro.

Mesajul unei femei care a văzut întregul episod

Aseară (n.r. joi, 1 octombrie), undeva după ora 00:00, circulând în Vălenii de Munte din direcția autogării spre celălalt capăt al orașului, pe DN 1A, într-o curbă marcată ca fiind una periculoasă, un cal destul de mare, foarte bine îngrijit de altfel, era liber, provocând un risc ridicat de accidente.

Animalul nu se observa de la distanță, curba fiind una strâmtă. Un microbuz și multe alte autoturisme au fost la limita de a provoca un accident, calul având tendința de a se ridica în două picioare. Nu avea pe unde să iasă de pe carosabil și fiind speriat de claxoane și lumini, avea reacții destul de violente. M-am gândit că ar fi ok să semnalez autoritățile locale.

Am sunat la numărul poliției din Vălenii de Munte de 2 ori la interval de câteva minute, fără să răspundă cineva, apoi am fost la secție unde porțile erau închise și nu era nicio urmă de activitate.

M-am întors spre locul unde era animalul și l-am găsit în același stadiu. Cum în mod continuu veneau mașini și situația era din ce în ce mai periculoasă, știind prea bine că pe șoseaua respectivă circulă și tiruri, cisterne și alte cele, am sunat la 112, am cerut să mi se facă legătura cu poliția locală și după ce am spus ce s-a întâmplat, mi-au spus să încerc să avertizez eu cumva șoferii câteva minute până ajunge cineva.

Am așteptat 30 de minute, timp în care calul a coborât spre centru și a intrat pe o stradă lăturalnică. A ajuns un echipaj de jandarmerie, probabil abia trezit din somn, am fost legitimată și mi s-a spus că se rezolvă, că într-adevăr reprezintă un pericol, dar că va fi greu să îi găsească stăpânul.

S-au dus după animal, care mânca liniștit iarbă, și au început să-l lovească cu brutalitate, să arunce în el cu pietre de mărimea unei oglinzi de la mașină și să îl bată cu bastonul continuu. Animalul tresărea când era lovit și se mișca câțiva pași.

Tot ce făcea era să mănânce și să fie lovit nejustificat de barbarii respectivi, că oameni nu se pot numi.

După numeroase lovituri, bastonul plin de sânge era șters pe iarbă și continuau în același mod. Am filmat cât s-a putut, eu fiind la o distanță destul de mare. Când le-am spus că ce se întâmplă nu e în regulă și că bătaia asta nu e justificată, s-au oprit.

Au început să se plimbe pe lângă el și să dea telefoane, moment în care le-am spus că am filmat tot și am plecat. Întâmplarea face că după o oră, îi văd pe altă stradă cum îl loveau în cap, în aceeași manieră prezentată precedent. Nici nu vreau să mă gândesc că timp de o oră, asta s-a întâmplat.

Când am oprit mașina să cobor, m-au văzut și s-au dus spre mașina de jandarmerie, de parcă nimic nu se întâmplase. Mi-e scârbă de cum se rezolvă lucrurile, de atitudinea pe care o au, de reacțiile lor. Am ajuns să regret că am încercat să remediez problema, probabil gestionam situația mai bine de una singură.

Mă bucur nespus că sunt la pândă zilnic să dea amenzi pentru coji de semințe și picioare ținute pe bănci, dar când ai nevoie de ei sunt deranjați că îi trezești și rezolvă problemele la modul ăsta”.

Vezi și

Ce salariu are acum Klaus Iohannis: Documentul a fost făcut public la 30 septembrie

Veste mare! Toți utilizatorii acestui gigant vor beneficia de noul serviciu

Document. Cel mai așteptat proiect al lui Marcel Vela este gata! Ordonanța de Urgență privind înființarea Poliției Animalelor a primit avizele necesare

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare