sursa foto:  g4media.ro

Violeta Alexandru, noi precizări despre majorarea pensiilor! Când se va putea mări punctul de pensie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că ‘Suntem pentru creșterea pensiilor, eu m-am exprimat și public, ar trebui să facem o prioritate din acest lucru prin raport cu alte cheltuieli bugetare, care ar trebui raționalizate. Nu aici aș face o raționalizare, cât în alte cheltuieli din sistemul public’.

Violeta Alexandru a afirmat că îşi doreşte ca Guvernul să comunice „în cel mai scurt timp posibil” decizia referitoare la majorarea punctului de pensie.
„Părerea mea este că, cu cât mai repede această comunicare, cu atât mai respectuos faţă de oameni pentru că discuţia trenează. E adevărat, lucrurile au fost într-o continuă evoluţie în această perioadă în care s-au închis activităţi ca urmare a efectelor pandemiei. Nimeni nu avea cum să prevadă că se va ajunge la această situaţie, lucrurile încep să-şi revină, dar încă în acest moment sunt în evoluţie, cert este că trebuie să tragem linie şi să vedem care este situaţia şi, în cea ce mă priveşte, consider că ar trebui să fie acest bilanţ al încasărilor la buget şi al situaţiei economiei cât mai devreme cu putinţă, ideal la sfârşitul lunii iunie, dar rămâne să vadă Ministerul Finanţelor când este momentul comunicării”, a declarat Alexandru, marţi seară, la B1 Tv.

Ea a spus că este adepta reducerii cheltuielilor din alte zone ale sistemului bugetar, nu de la pensii.

„Şi eu şi colegii mei suntem pentru creşterea pensiilor, eu m-am exprimat şi public, ar trebui să facem o prioritate din acest lucru prin raport cu alte cheltuieli bugetare, care ar trebui raţionalizate. Nu aici aş face o raţionalizare, cât în alte cheltuieli din sistemul public”, a mai spus Alexandru.

Ea a menţionat că angajaţii aflaţi în subordinea Ministerului Muncii sut pregătiţi pentru recalcularea pensiilor.

„Casele de pensii sunt pregătite pentru ceea ce legea are acum ca prevedere în vigoare. Urmează să vedem în baza calculelor rezultând din încasările la buget, care este posibilitatea bugetară, ce suportă bugetul la acest moment”, a adăugat Violeta Alexandru.
Ea a precizat că premierul Ludovic Orban a cerut să se facă o proiecţie nu doar pentru anul în curs, ci şi pentru anii următori în ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie.
„Şi eu pledez pentru o decizie care să se ia într-un orizont de timp de câteva săptămâni de acum încolo, cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a mai afirmat aceasta.

În ceea ce priveşte situaţia şomajului, ministrul Muncii a spus că sprijinirea şomajului tehnic are ca rol tocmai păstrarea legăturii de colaborare dintre angajator şi angajat.

„Contractele suspendate sunt în descreştere evidentă, revin în activitate aceşti oameni, economia începe să dea semne bune şi pentru cele care sunt în continuare întrerupte le ajutăm în continuare”, a adăugat Alexandru.
Ea susţine că mai sunt domenii în care activitatea presupune participarea unui public numeros, cum ar fi concertele, activităţile sportive, Alexandru afirmând că „lista se scurtează pe măsură de ce ridică restricţiile”.

Citește și:

Ludovic Orban și oamenii lui, tot mai marginalizați în partid. Cum își pierde PNL proprii candidați în favoarea altui partid

Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Declarația pe propria răspundere nu mai este necesară! Iată, însă, pentru ce puteți primi amenzi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare