sursa foto:  www.adevarul.ro

Eduard Hellvig, ‘înlocuit’! Mutarea care l-a dat de gol pe Klaus Iohannis

Ultima mutare făcută de președintele Klaus Iohannis pare să-l fi dat de gol pe șeful statului. Președintele României ar avea acum un nou favorit la „curtea sa”, în persoana noului șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale, Ionel Sorin Bălan.

Venit pe „filiera” Sibiu, unde Klaus Iohannis a fost primar timp de 14 ani, generalul Ionel Sorin Bălan i-ar fi luat fața șefului SRI, Eduard Hellvig.

Ionel Sorin Bălan a fost șeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Sibiu în perioada 2005-2017, iar Klaus Iohannis, edil al Sibiului între 2000 și 2014.

De altfel, conform publicației Național, pe cei doi i-ar lega și o veche amiciție.

Mai mult, sursa citată dezvăluie că omul „care îi șoptește ultimul în ureche lui Klaus Iohannis” este chiar generalul Bălan, care i-ar fi luat astfel locul de consilier de taină șefului SRI, Eduard Hellvig.

„Îi șoptește ultimul în ureche lui Iohannis”

Dincolo însă de acest război informatic privind supremația asupra comunicării în sistem, cert rămâne doar că, în sfârșit, pare a se fi dumirit și Eduard Hellvig de ce rapoartele informative ale SRI-ului, considerate prea ”moderate” de Iohannis după obținerea celui de al doilea mandat nu mai aveau mare căutare la Palatul Cotroceni. Și chiar dacă la un moment dat generalul Ciucă a fost vinovatul de serviciu pentru schimbarea confidentului șefului statului, iată că generalul Bălan s-ar putea să fi fost din nou subestimat. Relațiile tot mai complexe pe care acesta le urzește la nivelul celorlalte servicii secrete alimentând varianta de lucru că el este cel care îi șoptește ultimul în ureche lui Iohannis ceea ce ”neamțul” vrea să audă.

Dar mai ales avertizându-i și pe alții că, încântat că are în sfârșit și el ”serviciul meu”, Iohannis ar putea fi tentat să repete modelul Bălan și la nivelul altor servicii secrete. Chiar și după ce a eșuat ”puciul de la SIE”…”, precizează sursa citată.

CV-ul lui Ionel Sorin Bălan, noul șef STS

Vezi și Cine este noul șef al STS, instalat la propunerea lui Klaus Iohannis, azi: Pregătit în ‘Epoca de Aur’, la Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Transmisiuni

Educație și formare

2006 Curs post-universitar de perfecţionare în domeniul managementul resurselor informaţionale, Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”
1992 – 1997 Facultatea de Inginerie, specializarea calculatoare, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu
1987 – 1990 Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Transmisiuni Sibiu
1983 – 1987 Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza

Experiență profesională

2005 – 2017 Şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Sibiu
1998 – 2005 Şef Birou Radiocomunicaţii, Oficiul Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Sibiu
1997 – 1998 Ofiţer în cadrul Biroului Radiocomunicaţii, Oficiul Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Sibiu
1990 – 1997 Comandant de pluton, Institutul Militar de Transmisiuni Sibiu, Ministerul Apărării Naţionale

Distincții

2011 Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Comandor

Limbi străine: Engleză

Vezi și

Declarația pe propria răspundere nu mai este necesară! Iată, însă, pentru ce puteți primi amenzi

De azi, un ‘dinozaur’ e out din Poliție! Scandalurile în care a fost implicat: De la ‘Regina Șpăgilor’ la ritualuri ‘Cosa Nostra’

Modificări importante! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare