Viorica Dăncilă a facut anunțul! Ce se întâmplă cu pensiile

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că prima rectificarea bugetară din acest an este una pozitivă, prin care se asigură plata majorată a salariilor şi pensiilor.

„Discutăm în şedinţa de Guvern de astăzi prima rectificare bugetară din acest an. Este o rectificare pozitivă prin care asigurăm plata majorată a salariilor şi pensiilor, inclusiv noua creştere pe care o vom aplica începând cu 1 septembrie anul acesta. De asemenea, această rectificare asigură şi continuarea proiectelor de investiţii în domeniile prioritare. Rectificarea bugetară pozitivă este susţinută de creşterea Produsului Intern Brut şi de faptul că, în primul trimestru al acestui an, România a înregistrat o creştere economică de 5%, a treia cea mai mare creştere din Uniunea Europeană.

Vom menţine deficitul bugetar în ţinta asumată prin Legea bugetului, respectiv 2,76%. De asemenea, vom menţine investiţiile în domeniile prioritare, Educaţie, Sănătate şi Infrastructură rutieră, precum şi măsurile de stimulare a programelor pentru dezvoltarea comunităţilor locale.

Am văzut în spaţiul public că există tot felul de interpretări. Fac precizarea că reducerile de bugete propuse prin rectificare bugetară se fac acolo unde a existat un grad scăzut de folosire a banilor alocaţi”, a precizat premierul Dăncilă.

 

Vezi și: 

SURSE Nicolae Alexe poate scăpa fără nicio sancțiune! Documentul care-l poate salva

O importantă bancă a anunțat! Mii de clienți sunt vizați

Vești proaste! Ce se întâmplă cu pensiile pentru aceasta categorie de români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare