sursa foto:  profit.ro

Virgil Popescu, mesaj ferm: ‘România susține dezvoltarea programului nuclear civil, pentru că decarbonizare fără energie nucleară nu se poate’

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că România susţine dezvoltarea programului nuclear civil, deoarece nu este posibilă decarbonizarea fără energie nucleară.

„Astăzi (marţi n.r) mă aflu la Bruxelles, la şedinţa Consiliului Transporturi, Telecomunicaţii şi Energie. La prima oră am participat la o întâlnire cu mai mulţi miniştri din statele UE pentru a discuta detalii despre măsurile de susţinere a energiei nucleare. România susţine dezvoltarea programului nuclear civil, pentru că decarbonizare fără energie nucleară nu se poate. De aceea este nevoie de cooperare la nivelul statelor UE pentru a putea să ne atingem ţintele asumate„, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Conform informaţiilor de pe site-ul CE, miniştrii de resort din Uniunea Europeană vor încerca în cadrul acestei reuniuni să ajungă la o orientare generală în legătură cu pachetul de măsuri privind gazele şi hidrogenul, care va include o propunere de Directivă şi o propunere de Regulament privind normele comune pentru pieţele interne de gaze şi hidrogen.

Miniştrii Energiei vor încerca să ajungă şi la un acord politic privind prorogarea Regulamentului Consiliului referitor la reducerea voluntară a cererii de gaze naturale cu 15%, care ar urma să fie menţinută până în martie 2024.

De asemenea, miniştrii vor avea şi o primă dezbatere orientativă privind propunerea de revizuire a configurării pieţei de electricitate a UE. Propunerea are ca obiectiv creşterea rezilienţei şi stabilităţii pieţei de energie în blocul comunitar, protejarea consumatorilor şi companiilor de volatilitatea preţurilor electricităţii pe termen scurt şi impulsionarea investiţiilor în energii regenerabile, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare