sursa foto:  playtech.ro

Vom plăti mai mult pentru energie? Secretar de stat în Ministerul Energiei: ‘România va ajunge la 34% surse de energie regenerabilă după o analiză a Planului în domeniul energiei’

Casian Niţulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a declarat că România şi-a asumat ca surse de energie regenerabilă o cotă de aproximativ 30,7% pentru 2030 prin Planul naţional integrat în domeniul energiei şi schimbărilor climatice 2021-2030, dar printr-o reanaliză va ajunge la 34%.

 

Secretarul de stat a menționat că ”Europa şi-a asumat ca până în anul 2050 să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic”.

Prin planul naţional integrat în domeniul energiei şi schimbărilor climatice ne-am asumat ca şi surse de energie regenerabilă aproximativ 30,7%, dar printr-o reanaliză vom ajunge la 34% Dimensiunea de eficienţă energetică ocupă un rol important în plan naţional. Nu numai că asigură o siguranţă energetică, dar şi o tranziţie către o energie mai curată, mai verde, o energie a viitorului. Europa şi-a asumat ca până în anul 2050 să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic, iar până în anul 2030 ne-am asumat să reducem emisiile de gaze cu 55%„, a menţionat Casian Niţulescu, la conferinţa Energy Efficiency for Sustainable Business.

El a subliniat că, prin investiţii în eficienţă energetică, România poate avea numeroase beneficii precum o scădere majoră a consumului de energie, o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi, nu în ultimul rând, o îmbunătăţire a mediului şi o creştere a calităţii vieţii.

”Printr-un management energetic se poate asigura o coordonare mai bună a companiilor”

Totodată, secretarul de stat a menţionat că printr-un audit energetic pot fi identificate zonele vulnerabile de consum, iar printr-un management energetic se poate asigura o coordonare mai bună a companiilor. Pe de altă parte, prin investiţii în echipamente cu consum scăzut de energie poate creşte rentabilitatea companiilor, iar prin asigurarea de producţie de energie electrică din surse regenerabile pot fi scăzute facturile, astfel că se poate asigura o rentabilitate a companiilor.

În ceea ce priveşte eficienţa energetică în clădiri, Casian Niţulescu a precizat că aceasta este „o activitate destul de complexă” de care se ocupă Ministerul Dezvoltării. „Prin investiţii în eficienţă energetică în clădiri se poate asigura o rentabilitate maximă – şi anume investiţii în termie, în termoizolarea clădirii, a pereţilor, a pardoserilor, a acoperişurilor„, a precizat acesta. Totodată, secretarul de stat a făcut referire la utilizarea eficientă a iluminatului, precum şi la investiţii în alimentarea cu energie electrică din surse regenerabile, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare