tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu aruncă bomba: Românii au fost monitorizați, în perioada epidemiei, cu ajutorul telefoanelor

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris, pe Facebook, că, în perioada pandemiei, românii au fpost monitorizați prin intermediul telefoanelor.

„EMOCRAȚIA ȘI STATUL DE DREPT NU POT FI SUSPENDATE

În urmă cu aproape 2 săptămâni am anunțat întocmirea unui proiect de lege prin care preşedintele şi Guvernul să fie obligaţi să ofere explicaţii pentru instituirea stării de urgenţă şi pentru măsurile adoptate, dar și o detaliere a drepturilor și libertăților care au fost anulate și persoanele care au fost vizate în acest sens.

Articolul din Lumea Justiției îmi confirmă încă o dată că demersul ALDE este unul corect.

Avem dreptul să știm în baza căror analize Guvernul Orban a implementat fără niciun fel de consultare, fără niciun fel de discuții, Recomandarea UE 2020/518 care stabilește „un set comun de instrumente la nivelul Uniunii Europene pentru utilizarea tehnologiei și a datelor cu scopul de a combate criză provocată de pandemia de COVID-19 și de a ieși din această criză, în special în ceea ce privește aplicațiile mobile și utilizarea datelor anonimizate privind mobilitatea”.

Practic, implementarea recomandării a dat posibilitatea monitorizării populației prin intermediul telefoanelor. Românii nu pot fi localizați și urmăriți de companiile de telefonie fără acceptul abonaților, al celor care le cumpără serviciile. În momentul în care semnezi un contract cu o companie de telecomunicații nu semnezi și acordul pentru a fi urmărit la fiecare pas.

Dar Guvernul PNL nu se împiedică de lucruri atât de mărunte precum drepturile și libertățile cetățeanului. Totul le este permis dacă le asigură rămânerea la putere. Este însă de neînțeles obediența operatorilor de telecomunicații. Îmi amintesc cu plăcere de directorul general al celei mai mari companii de telecomunicații din România care în anul 2008 intra hotărît în biroul meu de Prim-Ministru să protesteze față de intențiile serviciilor de informații de a-și băga degetele în serverele lor. Din datorie și respect pentru clienții pe care îi avea. S-au schimbat echipele, s-au schimbat și obiceiurile.

Probabil că și PNL și operatorii de telecomunicații sunt încurajați în acțiunile lor de cei 80% dintre români care par a nu fi deranjați de încălcarea drepturilor și libertăților cetățenești. Noi, cei de la ALDE, rămânem în cei 20% cărora le pasă!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook

Vezi și:Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare