sursa foto:  facebook Guvernul Romaniei

Guvernul a găsit soluția! Ar putea fi înființată o firmă de asigurări de stat

Guvernul României, se vede forțat să ia măsuri pe termen lung după falimentul  în serie al firmelor de asigurări.

Astfel că, conform surselor stiripesurse , Guvernul ia în calcul înființarea sau cumpărarea unei firme de asigurări, care să acopere și piața polițelor RCA.

”Înființarea unei companii de stat – susțin aceasta varianta de înființare a unei companii de asigurari de stat (…) Există 2 posibilități sa înființeze una noua sau să cumpere

Nu voi fi de acord sa înființăm aceasta companie fără să ia și RCA”, ar fi spus Nicolae Ciucă, în Guvern.

Înființarea unei astfel de companii ar dura aproximativ 3 luni, pentru că sunt mai multe etape care trebuie parcurse.

Soluția pe termen scurt

Guvernul pregătește o Hotărâre de Guvern prin care va obliga firmele de asigurări să aducă prețul polițelor RCA la prețul practicat de fiecare companie la data de 1 martie 2022. Aceste prețuri vor fi valabile 6 luni de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern.

Hotărârea de Guvern ar putea fi adoptată în ședința de Guvern de vineri.

„(2) Tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (1) se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 1 martie 2022 și sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

(3) Prin excepție de la prevederile alin. (2), în situația în care tarifele de primă practicate de către asigurătorii RCA la data de 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie 2023, asigurătorii RCA aplică cel mai mic tarif de primă dintre cele două.

(4) Asigurătorii RCA aplică tarifele de primă maxime prevăzute la alin. (2) sau (3) începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare