3 lucruri importante de luat în considerare atunci când alegeți o mașină electrică pentru copii

Majoritatea copiilor mici nu sunt pretențioși când vine vorba de jucării. Îi puteți da copilului orice jucărie și sunt șanse să aveți un copil fericit.

Deși copiii în general nu vor fi foarte pretențioși cu jucăriile lor, ca părinți ar trebui să fiți. Joaca este atât de importantă în dezvoltarea socială, emoțională, fizică și mentală a copiilor dumneavoastră, așa că alegerea obiectelor de joacă pentru copiii dumneavoastră ar trebui să fie adecvată vârstei lor, să le stimuleze creierul și, cel mai important, să fie sigură pentru ei. 

Pe măsură ce copiii dvs. încep să crească, oferindu-le jucăriile potrivite îi va ajuta să exploreze și să dezvolte mai multe abilități. Dar, având în vedere diferitele jucării care există, vă puteți întreba, ce tipuri de jucării să alegeți? 

O masina electrica pentru copii nu le oferă doar distracție. Ele contribuie, de asemenea, la dezvoltarea copilului dumneavoastră. Pe lângă faptul că ajută la dezvoltarea abilităților motorii și fine și grosiere ale copiilor, studiile arată că mașinuțele electrice ajută, de asemenea, la îmbunătățirea inteligenței spațiale sau a gândirii vizuale a copiilor. 

Pe măsură ce își explorează împrejurimile, înțelegerea spațiului se lărgește. Această abilitate apare adesea atunci când văd potențialele denivelări și învață cum să gestioneze plimbarea pe măsură ce fac viraje, accelerează sau încetinesc în mașina electrică pentru copii.

Cu toate acestea, având în vedere varietățile de mașini electrice pentru copii de pe piață, alegerea mașinii potrivite poate fi o adevărată provocare. Pe măsură ce puneți mai multe întrebări și opțiunile continuă să apară, începeți să vă simțiți copleșit și sunt șanse să ajungeți nehotărât.

Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă, luați în considerare aceste lucruri importante înainte de a cumpăra o mașină electrică pentru copii pentru micii dvs. aventurieri:

Numărul de motoare

Motorul este cel care face ca roțile mașinii să se miște înainte sau înapoi. O mașină electrică pentru copii normală va avea un motor pe roata din spate, dar există și mașini cu motoare duble. 

Care este diferența dintre o mașină cu un singur motor și una cu două motoare? Mașinile ride-on cu două motoare sau cu două motoare vor avea un motor pe roata din stânga spate și un motor pe roata din dreapta spate. În plus, motorul dublu asigură o deplasare mai lină. În cazul în care copilul dumneavoastră cântărește în jur de 18 kg – 25 kg, mașinile cu două motoare sunt cea mai bună opțiune, deoarece pot transporta copii mai grei la un ritm constant. Acest lucru înseamnă că mașina electrică pentru copii își va menține nivelul de viteză dorit chiar dacă copilul este greu. 

Mașinile ride-on cu un singur motor sau cu un singur motor au în mod normal aceeași viteză ca și cele cu motor dublu. Cu toate acestea, încetinește odată cu creșterea greutății. Dacă sunteți dispus să faceți o afacere bună și copilul dvs. are sub 15 kg, o mașină cu un singur motor va fi suficientă. 

Dimensiunea bateriei

Să aveți o baterie de dimensiuni mai mari este întotdeauna mai bine. 12 V este o baterie ideală pentru mașinuțele ride-on. Cu toate acestea, veți găsi modele de mașină electrică pentru copii cu baterii de 6V care sunt potrivite pentru copiii mai mici. Rețineți că având o baterie mai mare, mașina poate fi mai rapidă. Bateriile de 24V sunt rare, dar pot fi găsite pe mașinuțele cu rotile mai mari care pot găzdui doi copii. 

Adecvarea la vârstă

Este foarte important să alegeți o mașină electrică pentru copii care să fie potrivită pentru vârsta copilului dumneavoastră. În calitate de părinți, ar trebui să țineți cont întotdeauna de vârsta copilului dumneavoastră pentru a ști ce mașină este potrivită pentru el, nu doar pentru confortul său, ci și pentru siguranța sa. 

Mai jos găsiți un ghid privind diferitele vârste ale copiilor și la ce să vă așteptați în aceste etape:

  • 0-2 ani – Această grupă de vârstă este foarte vulnerabilă la căzături, deoarece abilitățile lor motorii se află încă în primele etape de dezvoltare. Asigurați-vă că mașina electrică pentru copii are scaune de susținere și că motorul este de putere mică. O mașină cu o viteză de mers lentă este bună pentru această vârstă. Majoritatea mașinuțelor pentru această vârstă sunt construite pentru utilizare în interior și au sisteme de butoane în loc de pedale.
  • 3-5 ani – Cei mai mulți copii din acest interval de vârstă și-au dezvoltat deja reflexele și abilitățile motorii încât să meargă cu un vehicul mai puternic cu o viteză normală de mers. Unii se pot descurca chiar și cu mașini de 12V sau 24V, în funcție de abilitățile și entuziasmul lor. Copiii din această grupă de vârstă tind, de asemenea, să se orienteze către mașinuțe de jucărie care seamănă mai mult cu mașinile. Mașinile pentru copiii de 3-5 ani au adesea pedale și efecte sonore încorporate în mașină pentru a le face realiste. 
  • 5-8 ani – Începând cu vârsta de 5 ani, copiii sunt capabili să călărească mașini mai avansate, potrivite cu abilitățile lor de coordonare. De asemenea, le plac mașinile de jucărie care arată ca cele reale. Există versiuni licențiate de Ford, Jeep, Ferrari etc., care par a fi preferate de copiii de această vârstă.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare